La Târgu-Jiu – Tichetele sociale pentru nevoiași se distribuie de săptămâna viitoare

26

Ajutor financiar pentru perioada Crăciunului, acordat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, pentru târgujienii cu venituri reduse şi situaţii materiale ori de sănătate deosebite!

Sărbătorile de iarnă din această lună vor aduce mici bucurii şi târgujienilor cu venituri reduse ori care au o stare de sănătate precară. DPPS Târgu-Jiu a încheiat săptămâna trecută primirea cererilor pentru acordarea tichetelor sociale destinate Sărbătorilor de iarnă. ”La sediul DPPS Târgu-Jiu s-a încheiat săptămâna trecută perioada de primire a cererilor pentru acordarea de tichete sociale. Perioada de distribuire a acestor tichete sociale va fi 13-17 decembrie. Valoarea unui tichet va fi de 40 de lei şi se va acorda un tichet pe membru de familie. Venitul maxim pentru primirea acestor tichete este de 400 de lei net per membru de familie pe lună. În acest sens, au fost depuse un număr de 97 de cereri, urmând a se acorda 705 tichete sociale. Acestor solicitanți li se vor adăuga și beneficiarii de ajutor social care vor primi tichete sociale”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Numeroase acţiuni pentru luna decembrie
Tot în această lună, municipalitatea pregăteşte mai multe acţiuni premergătoare Crăciunului şi Anului Nou. Calendarul manifestărilor şi sumele alocate în acest sens au fost votate în cadrul şedinţei de luna trecută de Consiliu Local. “O altă acţiune desfăşurată prin intermediul instituţiei noastre este cea de acordare a unui număr de 50 de pachete cu alimente tradiţionale de Crăciun, unor familii cu situaţie economică precară, bugetul alocat acestei acţiuni fiind de 10.000 de lei şi propunem desfăşurarea acestei acţiuni în acelaşi mod ca în anul 2017. În fiecare an, beneficiarii serviciilor oferite de Casa Iris, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a Crăciunului, primesc gratuit masă cu meniu tradiţional şi propunem ca şi cu ocazia Crăciunului 2018 să se respecte această tradiţie.  De asemenea, pentru marcarea trecerii în noul an, propunem ca şi în acest an, în data de 31 decembrie 2018, beneficiarii serviciilor sociale prezenţi în centru la data respectivă, să beneficieze de o masă gratuită cu meniu tradiţional, cu încadrare în bugetul total alocat acestor acţiuni, respectiv de 1.000 de lei”, se arată în referatul întocmit de conducerea DPPS Târgu-Jiu şi înaintat către conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, ulterior fiind aprobat de către consilierii locali.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here