La Târgu-Jiu, Termen prelungit pentru depunerea dosarelor pentru acordarea tichetelor sociale

161

Perioada de depunere a dosarele pentru acordarea tichetelor sociale pentru Paşte cetăţenilor fără venituri sau cu venituri foarte mici s-a prelungit. Această hotărâre a fost luată de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu din cauza faptului că beneficiarii acestui ajutor nu s-au înghesuit să treacă pragul instituţiei pentru a depune documentaţia necesară în acest scop.

Târgujienii cu venituri reduse nu vor mai primi pachete cu alimente din partea Primăriei Târgu-Jiu, cu ocazia sărbători pascale ci tichete sociale, pentru ca cetăţenii să îşi poată achiziţiona produsele pe care le doresc. Şi cum persoanele cu venituri reduse nu s-au înghesuit la depunerea dosarelor, reprezentanţii primăriei au prelungit perioada de depunere.
“Iniţial s-a stabilit ca termen pentru depunerea acestor dosare data de 12 aprilie. Considerăm că oamenii, încă, nu au aflat toţi despre posibilitatea depunerii acestor dosare pentru că este un lucru nou pentru municipiul nostru. Prin urmare s-a hotărât la nivelul conducerii noastre să se prelungească termenul până la data de 16 aprilie, inclusiv miercuri vom primi dosarele. Lucrând aceste dosare am văzut că numărul este mai mic decât la cel la care ne aşteptam noi”, a explicat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială.

15 lei, valoarea unui tichet social
Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, în şedinţa din luna martie, acordarea de tichete sociale cetăţenilor din municipiu, care au venituri sub 200 lei pe membru de familie. Fiecare membru va primi tichete în valoare de 15 lei, cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Aceste tichete înlocuiesc, practic, pachetele cu alimente oferite, de regulă, de către autorităţi persoanelor nevoiaşe. Câteva mii de persoane cu venituri reduse vor primi tichete sociale de la autorităţi. „Şi anul acesta încercăm să ajutăm familiile din municipiul nostru, care nu realizează venituri sau realizează venituri foarte mici, cu ceea ce gândim noi că le va fi de folos pentru sărbătorile pascale. Anul acesta acordăm tichete sociale, fiecare tichet având valoarea de 15 lei şi se acordă câte un tichet pentru fiecare membru din familie. Condiţia este ca venitul pe membru de familie să nu depăşească 200 lei şi acest lucru trebuie dovedit cu documente: actele privind componenţa familiei şi actele de venituri: cupoane de pensie, adeverinţe de salariu net şi, în plus, pentru acele persoane care nu realizează venituri, adeverinţe de la Forţele de Muncă”, explica Toader, cu puţin timp în urmă.

Tichetele vor fi acordate în baza unui tabel nominal
Acordarea tichetelor se face pe bază de cerere, însoţită de documente doveditoare. Pentru beneficiarii ajutorului social, acordat în baza Legii nr. 416, tichetele vor fi acordate în baza unui tabel nominal întocmit de compartimentul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială, fără a fi necesară depunerea din nou a actelor pentru acordarea tichetelor sociale.
Se exclud de la acordarea tichetelor sociale familiile sau persoanele care deţin în proprietate: o altă locuinţă în afara celei de domiciliu, terenuri în intravilan arabile sau cu potenţial de construcţii ori vânzare cu o suprafaţă totală mai mare de 1.000 metri pătraţi; autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani şi cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 centimetri cubi.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here