Şi în acest an, autorităţile locale de la Târgu-Jiu sunt pregătite pentru solicitările cuplurilor de îndrăgostiţi care vor să-şi unească destinele fie în Ziua de Sf. Valentin, fie de Dragobete.
Cererile în acest sens vor putea fi depuse doar în zilele de 3 februarie, respectiv 15 februarie. „S-a împământenit şi este un lucru foarte frumos ca de Sf. Valentin şi de Dragobete să unim destine, oameni care se iubesc şi doresc să-şi întemeieze o familie. Ca de fiecare dată, Direcţia noastră le stăm la dispoziţie acestora, şi începând de vineri se va începe depunerea documentelor pentru căsătoria în ziua de Sfântul Valentin, urmând ca pe data de 15 februarie să primim documentele pentru cei care doresc să se căsătorească de Dragobete”, a declarat Laurenţiu Dan, şeful Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu.
Anual, majoritatea cuplurilor au preferat să se căsătorească în ziua de Sf. Valentin, şi nu de sărbătoarea naţională a îndrăgostiţilor. „În fiecare an, am avut cupluri; se pare că noul trend al Sf. Valentin a avut mai mult efect asupra cuplurilor şi, drept urmare, din 2000 de când oficiem căsătorii de Sf. Valentin şi de Dragobete, s-au înregistrat un număr de 62 de căsătorii, comparativ cu Dragobete când s-au înregistrat un număr de doar 28 de căsătorii. Sperăm ca anul acesta poate se inversează numărul şi vor fi mai multe solicitări. Noi îi aşteptăm pe fiecare dintre aceştia, indiferent că vor să se căsătorească pe 14 februarie sau pe 24 februarie”, a mai spus şeful Evidenţei Persoanelor Târgu-Jiu.
Anul trecut, la Târgu-Jiu, pe 14 februarie, cinci cupluri şi-au unit destinele, însă pentru Dragobete nu a fost nicio solicitare. Taxa pentru oficierea cununiei la Poarta Sărutului este de 400 de lei, urmând ca partenerii care se vor cununa civil la sediul Primăriei de Ziua Îndrăgostiţilor vor fi scutiţi de plata vreunei taxe. Oficierile vor fi în jurul orei prânzului, autorităţile mizând că vremea va fi una bună pentru a nu deteriora actele de stare civilă pe care le vor primi tinerii însurăţei. Căsătoriile vor fi oficiate de primarul interimar al municipiului, Aurel Popescu. Ca şi documente necesare înscrierii pentru oficierea căsătoriilor sunt: actele de identitate ale partenerilor, certificatele lor de naştere, acolo unde este cazul dovada desfacerii căsătoriei anterioare ori certificatul de deces, şi, bineînţeles, acele certificate prenupţiale care sunt valabile 14 zile de la data eliberării şi unde trebuie să se specifice expres sintagma „se poate sau nu se poate căsători”.
Izabella Molnar