La Târgu-Jiu, Seminar dedicat antreprenorilor și managerilor gorjeni

391

Asociația pentru Șanse Egale a organizat, ieri, la Târgu Jiu un seminar de informare și conștientizare, parte a proiectului ”Oltenia profesională – abordare holistică pentru competitivitate”.

Activitatea le-a fost dedicată antreprenorilor și managerilor gorjeni, precum și reprezentanților din departamentele de resurse umane. ”Asociația pentru Șanse Egale organizează un seminar de informare și conștientizare în cadrul proiectului Oltenia profesională – abordare holistică pentru competitivitate, proiect în care ne-am propus să organizăm o serie de activități adresate antreprenorilor, managerilor și reprezentanților din departamentele de resurse umane din firme aflate în Strategia Națională de Competitivitate. Proiectul durează 12 luni, se finalizează în mai 2019 și în cadrul acestui proiect vom organiza cursuri pentru manageri și antreprenori, seminarii, informări, workshop-uri, dar, totodată, vom sprijini întreprinderile pentru planificări strategice. Ca obiectiv avem 514 persoane pe care ne propunem să le sprijinim în cadrul proiectului și minim 50 de întreprinderi mici și mijlocii”, a declarat Simona Dumitrașcu, manager de proiect.
Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020 și de Guvernul României. ”Acest proiect a luat naștere anul trecut, în urma unui studiu de nevoi la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, așadar a luat naștere proiectul Oltenia profesională – abordare holistică pentru competitivitate. Mă bucur că ne aflăm împreună în această formulă, atât autorități publice, cât și firme”, a precizat vicepreședinta Asociației pentru Șanse Egale.
Perioada de implementare a proiectului este 16 mai 2018 – 15 mai 2019. Proiectul ”Oltenia profesională – abordare holistică pentru competitivitate” vizează creșterea competențelor unui număr de 514 persoane care activează în sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate conform Strategiei Naționale de Competitivitate, și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în vederea asigurării premiselor necesare pentru consolidarea competitivității economice din Regiunea Sud-Vest Oltenia pentru a beneficia de instrumente, metode și practici standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite.
Intervențiile realizate în proiect la nivelul grupului țintă, conștientizare, formare profesională formală și informală, sprijin în realizarea planificărilor strategice, rețele profesionale, au un caracter integrat, și vor contribui la îmbunătățirea competențelor antreprenoriale și manageriale, modelarea econometrică validând faptul că sprijinul pentru formare este crucial pentru firme.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here