La Târgu-Jiu se tratează afecţiuni cardiace grave

2653

spitalul judetean2La singurul cabinet de cardiologie din Gorj, aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, se diagnostichează şi se tratează afecţiuni cardiace grave.

De asemenea, medicii care lucrează în cadrul Secţie de Cardiologie de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu asigură asistenţă medicală pentru bolnavi. Numai cazurile extrem de grave, care necesită intervenţii chirurgicale, sunt trimise în centrele universitare specializate.

Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu dispune de aparatură care permite diagnosticarea afecţiunilor cardiace. De asemenea, şase medici primari cardiologi asigură asistenţa medicală în secţie. În plus, în cadrul spitalului mai funcţionează şi două cabinete în Ambulatoriu, unde se lucrează în două ture.
Tratament de specialitate
Medicii cardiologi care lucrează la spitalul din Târgu-Jiu sunt asaltaţi de bolnavi. Multe persoane ar crede ca aici nu se pot trata bolile grave de inimă, însă, după o discuţie cu şeful Secţiei de Cardiologie, am aflat că lucrurile stau altfel. „Tratăm edemul pulmonar acut, embolia pulmonară, tulburări de ritm cardiac grave (prin şoc electric unele dintre acestea). Aici se tratează aproape toate urgenţele cardiace majore ameninţătoare de viaţă, cum ar fi, spre exemplu, infarctul miocardic”, declară Ion Mălăescu, medic primar cardiolog. Pentru specialiştii secţiei de Cardiologie, „toate cazurile sunt deosebite. Mai ales că majoritatea persoanelor care ajung pe secţie se internează prin urgenţă”, a completat şeful secţie, Ion Mălăescu.
Reducerea riscului unei afecţiuni cardiace
Pentru a avea o inimă sănătoasă, specialiştii, medici cardiologi, ne recomandă să adoptăm un stil de viaţă pe măsură. Fumatul, consumul excesiv de sare, alcoolul sunt duşmanii inimii. Problemele cauzate de aceste vicii îi fac pe oameni să ajungă direct la urgenţe.
Limitarea consumului de alcool, renunţatul la fumat, îmbunătăţirea nivelului de colesterol, detaşarea de stres, sunt doar câteva măsuri ce pot fi luate pentru a reduce riscul bolilor de inimă.
De asemenea, ţinerea sub control a diabetului şi a presiunii arteriale, scăparea de kilogramele în plus şi realizarea de exerciţii fizice sunt alte metode care ajută să ne păstrăm sănătatea inimii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here