La Târgu-Jiu, Elevi, instruiţi de o profă de nota 3

156

deschidereO parte a elevilor din cadrul Şcolii Generale ,,Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu sunt învăţaţi tainele limbii şi literaturii române dar şi a limbii latine de către un cadru didactic care nu a fost în stare nici măcar să obţină notă de trecere la examenul de titularizare.

Profesoara în cauză a obţinut nota 3,50, în vară, la acest examen pentru care a concurat în judeţul Alba, probabil de teamă că s-ar face de ruşine, acasă, în Gorj. În ciuda rezultatului slab, dăscăliţa a rămas la catedră şi chiar îi învaţă carte pe elevi, totul sub oblăduirea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj care i-a permis continuitate pe post.

faximilProfesoara Persida Pescaru a educat elevii de la câteva clase de la Şcoala Generală nr. 2 şi anul trecut. Atunci, cadrul didactic s-a prezentat la examenul de titularizare şi a obţinut nota 7, fapt ce i-a permis să câştige o jumătate de normă la unitatea de învăţământ din Târgu-Jiu. Anul acesta, profa pierdea orele, motiv pentru care s-a mai prezentat o dată la examenul de titularizare, de data acesta în judeţul Alba. Nu se ştie pe ce considerente a ales profesoara acest judeţ aflat la distanţă de Gorj, cert este însă doar că sorţii i-au fost potrivnici. La examenul pentru disciplina limba şi literatura română Persida Pescaru a obţinut astfel o notă ruşinoasă, adică 3,50, fapt care a oprit-o să ocupe vreo catedră în Alba, şi s-a întors la Gorj, evident, la aceiaşi şcoală.

“Nu suntem noi de vină”

Directorul şcolii ,,Ecaterina Teodoriu”, Maria Dondera, confirmă faptul că profesoara Persida Pescaru are o jumătate de normă la unitatea de învăţământ pe care ea o conduce. Directoarea menţionează în schimb că nu este în măsură să conteste ori să comenteze o decizie luată la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. ,,Persida Pescaru a fost repartizată la noi, şi în acest an, de către Inspectoratul Şcolar Gorj, pentru a efectua câteva ore. Are o jumătate de normă. Nu ştiu ce notă a obţinut la titularizare iar dacă predă aici nu suntem noi de vină”, a declarat managerul unităţii de învăţământ.

Tolerată la catedră

Profesoara de nota 3 predă la şcoala din Târgu-Jiu deoarece reprezentanţii IŞJ Gorj au preferat să promoveze suplinitorii pentru ocuparea orelor libere, deoarece sunt plătiţi mai puţin. De asemenea, cu siguranţă s-a mizat pe continuitatea pe post, în ciuda rezultatului slab obţinut de cadrul didactic şi s-a mizat pe faptul că Persida Pescaru a luat nota 7 la examenul de titularizare din 2009. Pe acest considerent ea are zece ore la această unitate de învăţământ, opt fiind de limba şi literatura română şi două de limba latină.

Ne întrebăm însă care este calitatea actului educaţional în şcoala aflată în municipiul Târgu-Jiu, dacă şi în reşedinţa de judeţ se permit la catedră dascăli de nota 3,50? De asemenea, ne întrebăm cât de liniştiţi sunt părinţii elevilor educaţi de Persida Pescaru, când ştiu cât de slab este dascălul care îi învaţă pe copiii lor o materie de examen.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here