La Târgu-Jiu – A poposit Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor

291

caravanaAsociaţia Şanse Egale pentru Fiecare (ASEF) implementează proiectul “Munca pe primul loc” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”! Caravana acestei asociaţii a ajuns ieri şi la Târgu-Jiu, străbătând reşedinţele din judeţele Olteniei, urmând ca şi astăzi şomerii gorjeni să beneficieze de consiliere la cortul amenajat în Piaţa Prefecturii.

Centrul de Reintegrare a Şomerilor (CRS) Craiova a fost înfiinţat în luna ianuarie 2011 şi îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri (inclusiv persoane inactive) din regiunea sud-vest Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere, precum şi de servicii de formare profesională. De ieri, de la orele 09:00, caravana de promovare a acţiunilor a fost prezentă şi în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, astăzi după-amiază urmând să îşi încheie deocamdată munca în zona Gorjului. „De la înfiinţare şi până în prezent (iulie 2011), s-au înscris la CRS un număr de 2000 de persoane. Peste 80 dintre şomerii care au beneficiat gratuit de serviciile de informare şi consiliere au fost angajaţi. Specialiştii cooptaţi pentru susţinerea cursurilor de formare profesională se bazează pe un concept nou ce vine în ajutorul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Din momentul înscrierii şi până la angajare, consilierii de forţă de muncă şi şomaj parcurg, împreună cu beneficiarul, toate etapele necesare de informare şi consiliere, de mediere precum şi de formare profesională”, a declarat Tania Levcenco, manager Relaţii cu Comunitatea din cadrul ASEF.

Cinci cursuri interne

Potrivit reprezentantei ASEF, şomerii care doresc să urmeze cursuri de formare profesională în cadrul CRS din Craiova vor beneficia de transport gratuit pentru participarea la unul dintre cele cinci cursuri interne: competenţe generale, IT, calculator, limba engleză, antreprenoriat. 18_Job_EVZ_bb11351b27Proiectul are o valoare de cinci milioane de euro şi o perioadă de implementare de 30 de luni, urmând să se finalizeze în decembrie 2012. El se adresează în special şomerilor de lungă durată şi celor cu probleme sociale, precum şi şomerilor cărora le este greu să îşi găsească un job deoarece nu mai sunt la prima tinereţe. „Cei interesaţi sunt rugaţi să meargă la reprezentantele ASEF de la cortul pe care l-am amplasat în centrul municipiului, acolo unde vor primi informaţiile necesare şi se pot înscrie la cursurile asociaţiei. La finalul fiecărui curs, şomerii vor primi diplomă şi vor fi ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă de către managerul care i-a preluat de la intrarea în program”, a precizat Tania Levcenco.

Angajatorii, sprijiniţi

Angajatorii din Oltenia, la rândul lor, economisesc timp şi resurse financiare importante utilizând, ca metodă principală de recrutare de personal, Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor, pentru că pot beneficia, într-un timp relativ scurt, de personal instruit şi calificat. Durata fiecărui curs este cuprinsă între două şi şase săptămâni. Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor îşi va continua traseul după 20 august 2011, la Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin şi Slatina.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here