La Târgu–Jiu – Zi Naţională sărbătorită cu muzică populară şi patriotică

452

1 decembrieTârgujienii şi-au amintit ieri că sunt români, ieşind în Piaţa Prefecturii unde au asistat la defilarea gărzii de onoare, alocuţiunile rostite de către oficialităţi şi un spectacol de muzică populară

şi patriotică oferit de Şcoala Populară de Artă şi Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”.

Politicienii, oficialităţile şi oamenii de cultură şi-au dat ieri întâlnire, în Piaţa Prefecturii din Târgu – Jiu, cu oamenii de rând, pentru a sărbători Ziua Naţională a României. În acest an, coroanele de flori depuse la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu au fost mai multe ca niciodată. Acestea au reliefat nevoia de a epata, persoane publice care, în restul anului nu se prea văd, făcându-şi apariţia în public. Una peste alta, însă, momentele artistice au fost cele mai „gustate” de public, interpretarea „Doinei Gorjului” şi dansul oferit de membrii Ansamblului smulgând ropote de aplauze şi, de asemenea, gânduri şi sentimente de mai bine, tuturor celor prezenţi.
Tricolorul, înălţat pe muzică patriotică
Hora a fost încinsă în centrul municipiului iar drapelul a fost înălţat spre cer. Acest moment a fost unul emoţionant, doi tineri, îmbrăcaţi în portul naţional, eliberând un imens steag format din baloane de care era legat un tricolor. În timp ce muzica populară şi cântecele patriotice răsunau, în continuare, în Piaţa Prefecturii, însemnul naţiunii noastre se înălţa tot mai mult, ca o rugă îndreptată spre Dumnezeu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here