La Ţânţăreni, o nouă ediţie a Festivalului „Sara pe deal”

484

La sfârşitul acestei săptămâni, la Ţânţăreni se va desfăşura o nouă ediţie a Festivalului-concurs de romanţe, cântec, joc şi port popular „Sara pe deal”.

Festivalul reprezintă o invitaţie pentru tinerele talente de a se apropia cu speranţă, respect şi demnitate de cultura tradiţională şi de folclorul românesc. Manifestarea are un caracter competitiv care îşi propune să trezească în participanţi, dragostea pentru cultură şi artă, de cunoaştere şi respectare a valorilor folclorului nostru naţional şi, nu în ultimul rând, crearea unor punţi de prietenie între concurenţii veniţi din toată Oltenia şi chiar din toată ţara. Unicitatea acestui festival este conferită atât de frumuseţea fără seamăn a folclorului din această zonă etnografică, dar şi, în mod special, prin desfăşurarea secţiunii de romanţă.
Organizarea acestui festival-concurs, ajuns acum la cea de-a X-a ediţie, ce va avea loc duminică, 10 iunie 2018, de la ora 12.00, la Căminul Cultural Floreşti din comuna Ţânţăreni, reprezintă valorificarea unui gen artistic păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor, precum şi punerea în valoare a tradiţiei muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului şi portului tradiţional. Organizatorii îşi doresc ca şi ediţia din acest an să se contureze ca o reuniune artistică de excepţie, o sărbătoare, prin cântec şi tradiţii a românilor de pretutindeni. De asemenea, se doreşte, pe de o parte încurajarea tinerilor interpreţi de romanţă care să ofere o interpretare tradiţională, ce vine din suflet, dar şi încurajarea activităţilor de valorificare a folclorului şi de afirmare prin cântec şi dans tradiţional popular al tinerelor talente.
Probele competiţiei: Interpretare vocală – solişti de romanţă; Interpretare vocală – solişti vocali; Coregrafie de grup dans popular tradiţional, dans folcloric coregrafic. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Local şi Primăria Comunei Ţânţăreni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here