Note mici şi la examenul de suplinire, desfăşurat în data de 4 august 2011. Din numărul de 140 candidaţi rămaşi, după ce au fost înscrişi 239, un procent mai mic de 50% au reuşit să obţină note peste cinci. Doar doi candidaţi au obţinut note peste nouă, iar o lucrare a fost anulată.
Candidaţii de la examenul de suplinire au aflat, ieri, notele obţinute la concursul desfăşurat în data de 4 august. Notele, cuprinse între 1.30 şi 9.40, au fost suprinzătoare pentru mulţi dintre viitorii dascăli. „Am luat puţin peste cinci. Mă aşteptam să iau o notă mult mai mare; voi depune contestaţie. Oricum, a fost un examen destul de greu, au fost şi camere de supraveghere, era mai bine când se dădea examen oral”, a declarat nemulţumit un profesor. Conform preşedintelui comisiei, Dorina Popescu, pentru a susţine examenul de suplinire s-au înscris 239 de candidaţi. Dintre aceştia, 55 au absentat iar 43 s-au retras în timpul examenului. Dintre cele 141 de lucrări care au mai rămas, una a fost anulată.
Două note peste nouă
Mai mult de jumătate dintre candidaţi care au susţinut examenul de suplinire, au obţinut note sub cinci, doar doi profesori fâcându-se remarcaţi cu note peste nouă. „Din cele 140 de lucrări, 73 au avut note cuprinse între 1 şi 5. Cu note cuprinse între 5 şi 6 au fost înregistraţi 31 de candidaţi, iar 18 au obţinut note între 6 şi 7. Note cuprinse între 7 şi 8 au obţinut 13, iar între 8 şi 9 au fost notate 3 lucrări. Peste 9 au reuşit să obţină, doar doi candidaţi”, a mai precizat Dorina Popescu. Cea mai mare notă, de 9.40, de la examenul de suplinire a fost obţinută de către Ştefan Claudiu Marin, la disciplina cultură civică. Şi Claudia Lăcătuşu a reuşit să primească nota 9.20, la istorie. Unele dintre cele mai mici note s-au înregistrat la Limba şi literatura franceză şi sport, unde doi viitori dascăli au reuşit „performanţa” de obţine nota 1.30. Viitorii dascăli de limba engleză nu au reuşit să obţină un punctaj mai mare de 5,60, 30 dintre cele 32 de lucrări primind note sub 5.
Lucrare anulată
Raluca Aurelia Dănăşel a rămas cu o experienţă neplăcută în legătură cu examenul de suplinire. Candidata a susţinut examen la Limba şi literatura română, iar în interiorul lucrării, la una dintre cerinţe a făcut un plan de lecţie, unde, probabil din greşeală, a trecut numele ei. Acest lucru a fost desemnat, de către evaluatori, ca şi semn distinctiv, iar lucrarea Ralucăi a fost anulată. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, cei mai mulţi concurenţi au fost pentru limba engleză, 32, religie, 20, educaţie fizică, 18, informatică, 11, limba franceză. Examenul a avut loc la Grupul Şcolar Ion Mincu din Târgu-Jiu. Lucrările au fost corectate în şapte centre de evaluare din alte judeţe, iar candidaţii nemulţumiţi de rezultate au timp până astăzi, la ora 17:00, să depună contestaţii.
Ana-Maria Catalinoiu