La Stăneşti – Spectacol şi voie bună la cea de-a XX-a ediţie a “Pastoralei Floriilor”

476

De 20 de ani, în duminica dinaintea Sfintelor Paşti, întreaga suflare din comuna Stăneşti îmbracă straie de sărbătoare şi participă la “Pastorala Floriilor”. Momentele artistice pregătite de autorităţile locale şi cele judeţene au fost pe sufletul participanţilor, cu atât mai mult cu cât pe scenă au urcat Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” şi Ansamblul “Maria Lătăreţu”. De la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile, preşedintele Consiliului Judeţean fiind alături de localnici şi de toţi cei care au ajuns la Stăneşti pentru a se bucura de un spectacol de neuitat.

pastorala stanesti 6“Pastorala Floriilor” a ajuns la cea de-a XX-a ediţie. Devenită deja tradiţie, această sărbătoare a strâns la Stăneşti sute de persoane. Evenimentul a debutat la ora 11:00, cu Parada portului popular. După acest moment, autorităţile judeţene au susţinut legate de Pastorală, după care a avut loc prezentarea Revistei “Vestitorul”. Cei prezenţi au urmărit cu interes fiecare moment, dar cu şi mai mare nerăbdare aşteptau începerea spectacolului folcloric.

pastorala stanestiArtişti de valoare, pe scenă la Stăneşti
Spectacolul de muzică populară organizat la Stăneşti, la “Pastorala Floriilor” a fost susţinut de Ansamblul Folcloric “Doina Gorjului”, Ansamblul “Maria Lătăreţu” din Târgu-Jiu, dar şi de alte formaţii din Stăneşti, Polovragi, Padeş, dar şi Dragoteşti. Prestaţiile artiştilor i-au impresionat pe cei prezenţi, ropotele de apluze vorbind de la sine. Ca de fiecare dată, nelipsit de la eveniment a fost preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu fiind un mare iubitor de folclor şi tradiţii populare gorjeneşti.
Programul “Pastoralei Floriilor” a continuat cu organizarea unei întâlniri cu “Fiii satului”, finalul evenimentului fiind marcat de activităţi sportive, dar şi o discotecă în aer liber.

stefan popescuPopescu: “Eu am iniţiat Pastorala, acum 20 de ani”
Minunatul eveniment – spectacol de care se bucură gorjenii an de an, la Stăneşti, de Florii, a fost iniţiat de nimeni altul decât directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, profesorul Ştefan Popescu. După două decenii, acesta este mândru că iniţiativa sa a devenit tradiţie şi, mai ales, se bucură că an de an descoperă tineri dornici să ducă mai departe obiceiurile locului. “Festivalul «Pastorala Floriilor» eu l-am iniţiat, acum 20 de ani. Pe vremea respectivă, actualul primar era viceprimar. Acum, la cea de-a XX-a ediţie nu pot decât să mă bucur şi vă mărturisesc că sunt mândru că se păstrează tradiţia şi că descoperim an de an tineri talentaţi, dornici de a învăţa cât mai multe de la noi”, a mărturisit Ştefan Popescu, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here