La Spitalul Turceni – Medici, angajaţi pe contracte de prestări servicii

256

Criza de personal medical se resimte în toate spitalele din ţară, cu atât mai mult cu cât angajările în sistem sunt blocate. Spitalul Orăşenesc Turceni nu face excepţie. Totuşi, conducerea acestei unităţi medicale a încercat să rezolve această problemă, angajând cadre medicale pe contracte de prestări servicii.

Managerii unităţilor spitaliceşti din judeţul nostru reuşesc cu greu să gestioneze situaţia actuală creată de deficitul enorm de personal din spitale. Perioada concediilor este cu atât mai grea cu cât cei care rămân la serviciu sunt nevoiţi să lucreze peste program pentru a face faţă solicitărilor. „Perioada de vară, când sunt programate concediile, este mai dificilă pentru noi, întrucât cei care rămân sunt puşi în situaţia de a lucra mai mult, ore suplimentare. Este deficit de personal şi încercăm să facem tot ce se poate pentru a ne descurca”, a menţionat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Soluţii pentru deficitul de medici
Conducerea Spitalului Turceni a căutat soluţii pentru acoperirea deficitului de personal. Astfel s-a reuşit angajarea câtorva cadre medicale, pe contracte de prestări servicii. „Am reuşit să angajăm un medic la Psihiatrie, pe contract de prestări servicii, cu normă întreagă; la fel, pe prestări servicii am angajat un medic şi la Pediatrie şi la Ginecologie. Este singura soluţie pentru a putea aduce cadre medicale la spital, acum, când posturile sunt blocate”, a precizat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Deblocările de posturi se lasă aşteptate
Deşi Ministerul Sănătăţii aprecia că sunt necesare aproximativ 11.000 de angajări în sistemul sanitar şi promitea deblocarea acestor posturi, în luna mai au fost deblocate 500 de posturi pentru angajarea de personal medical în sistemul sanitar. Dintre cele 500 posturi deblocate în luna mai, s-a stabilit ca 300 să fie repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Astfel, spitalele din judeţul nostru au rămas tot cu posturi vacante, dar nedeblocate, singura posibilitate de a face angajări fiind regula de 1 angajat la 7 posturi vacante. În această vară au mai fost deblocate alte 2.766 de posturi pentru ocuparea celor vacantate începând cu 1 ianuarie 2012. Totuşi, deficitul de personal rămâne o problemă stringentă la nivelul spitalelor din judeţul nostru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here