La Spitalul Târgu-Cărbuneşti / Târziu: “Numărul pacienţilor este aproape dublu decât al paturilor”

400

Aflux de pacienţi la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, managerul Constantin Târziu spune că numărul pacienţilor internaţi este aproape dublu faţă de paturile existente în unitate. Potrivit aceleiaşi surse, zilnic se raportează la Urgenţe numărul de paturi libere, astfel încât să se ştie unde ar mai fi loc pentru noile internări.

În această perioadă, numărul persoanelor internate la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti este mult peste aşteptările reprezentanţilor unităţii. “La început de an sunt foarte mulţi pacienţi internaţi. Aproape sunt dublate paturile, fiind frecvente situaţiile în care stau câte doi bolnavi într-un pat. La ora 13:00 se prezintă la Urgenţe numărul paturilor libere, ca să ştim unde se mai pot face internări”, a confirmat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti.

Constantin Tarziu insExplozie de viroze respiratorii şi digestive
Potrivit conducerii Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, cei mai numeroşi pacienţi sunt cei diagnosticaţi cu viroze. “Sunt foarte multe cazuri de viroze respiratorii şi digestive, astfel că la Medicină Internă şi Pneumologie avem cea mai mare adresabilitate”, subliniază Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti.
Cadrele medicale fac cu greu faţă numărului mare al bolnavilor internaţi, însă chiar şi aşa, fiecare pacient primeşte îngrijirile necesare şi tratamentul specific afecţiunii cu care este diagnosticat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here