La Spitalul Târgu-Cărbuneşti, Sancţiuni de la CJAS pentru bilete de trimitere incomplete

275

Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a efectuat, în luna februarie, 21 de controale, 19 dintre ele fiind tematice şi două inopinate. Au fost aplicate şi sancţiuni, cele mai mari sume imputate fiind pentru serviciile efectuate la Computer Tomograful de la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, motivul fiind completarea incorectă a biletelor de trimitere.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a finalizat raportul controalelor efectuate pe luna februarie 2015. Au fost efectuate 21 de verificări, 19 fiind tematice şi două inopinate (una la un medic de familie, cealaltă la un furnizor de medicamente). Sumele imputate de la furnizorii prinşi pe picior greşit se ridică la 22.676,06 lei, cele mai mari fiind la Ambulatoriu de specialitate paraclinic – 12.501,01 lei. „Este vorba despre  bilete de trimitere în care nu s-au completat toate rubricile, imputându-se valoarea CT-ului. Practic, a fost verificat furnizorul de servicii Computer Tomograf de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, iar sumele au fost imputate atât spitalului, cât şi furnizorului”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
În urma controalelor inopinate s-au imputat 3.408,23 lei de la medicul de familie verificat şi 2.692,48 lei de la furnizorul de medicamente. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj vor continua verificările la furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru şi pe parcursul acestei luni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here