La Spitalul Orăşenesc Turceni – Presiuni asupra managerului Haţegan, pentru postul de asistent-şef la Psihiatrie

881

Eliberarea postului de asistent şef la Secţia Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc Turceni a creat o situaţie fără precedent pentru unitatea medicală. Asupra managerului Dragoş Haţegan au început să se facă presiuni, deşi decizia de pensionare a actualei ocupante a postului respectiv intră în vigoare la 1 iulie.

De la începutul lunii viitoare Secţia Psihiatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Turceni va avea un nou asistent şef. La acest post se pare ca ar aspira mai multe persoane, însă conducerea unităţii a luat deja o decizie în privinţa interimatului. Tocmai această decizie a stârnit nemulţumiri, deşi acestea sunt nefondate, în opinia managerului. “S-a primit de la Casa de Sănătate decizia de pensionare, cu 1 iulie, a actualei ocupante a postului de asistent şef. După consultări cu medicul şef de secţie şi cu mai multe variante luate în calcul, am decis ca o altă asistentă de pe secţie să ocupe, în interimat, pe o perioadă de 3 luni, postul de asistent şef. Îi cunosc activitatea, nu este o persoană conflictuală, este bine pregătită şi are capacitatea de a gestiona activitatea de pe secţie. Această decizie nemulţumeşte anumite persoane, motiv pentru care s-au făcut presiuni asupra mea. Bănuiesc din ce direcţie vin aceste presiuni, dar vreau să subliniez faptul că nu mă sperie”, a mărturisit Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Postul va fi scos la concurs
Conform legii, perioada interimatului poate fi prelungită cu încă trei luni, după care se va organiza concurs pentru ocuparea postului.  “După expirarea perioadei legale de interimat, postul de asistent şef la Psihiatrie va fi scos la concurs şi vor putea participa şi persoane din afara spitalului”, a confirmat Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni. Spitalul Orăşenesc Turceni este unitatea sanitară gorjeană în care se tratează bolnavii psihic cronici. De regulă, secţia Psihiatrie este ocupată la capacite maximă, iar de multe ori sunt internaţi aici mai mulţi pacienţi decât numărul paturilor contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here