La Spitalul de Pneumoftiziologie – Sejur complet pentru cei care solicită cure de salinoterapie

407

Salina Artificială de Suprafaţă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu atrage ca un magnet tot mai multe persoane. Inaugurată pe data de 16 ianuarie, salina a avut deja peste două sute de vizitatori care au beneficiat de şedinţe de salinoterapie. Pentru că multe solicitări vin din afara judeţului Gorj, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie a decis să ofere sejur complet celor care doresc să rămână mai multe zile acolo.

Salina artificială de suprafaţă „Tudor Vladimirescu” este la dispoziţia persoanelor care doresc să facă salinoterapie. „Faptul că am inaugurat Salina Artificială de Suprafaţă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” pe 16 ianuarie este un lucru benefic pentru activitatea spitalului, în sensul că deja a crescut adresabilitatea în mod simţitor; cu toate că este o perioadă scurtă de când funcţionează această salină, i-au trecut pragul în jur de două sute de persoane”, precizează Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Tarife şi condiţii atractive
Pentru că la scurt timp după inaugurarea salinei au început să apară şi solicitări din afara judeţului, reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie au căutat soluţii pentru a se asigura un sejur complet celor care doresc să rămână mai multe zile în această locaţie. „Avem deja două persoane din judeţul Dolj, care s-au adresat spitalului nostru, cerând sejur complet în vederea efectuării curelor de haloterapie. Acest lucru presupune: cazarea la Vila Medicilor, unde, în şedinţa de Comitet Director din 25 ianuarie, a fost stabilit un preţ de 40 ron pe noapte per cameră şi un tarif de 8 lei pentru şedinţa de haloterapie. Până acum ne-au contactat de la Dolj peste 10 persoane şi cinci-şase persoane din Severin, în vederea unei programări ulterioare. Poziţia spitalului nostru fiind într-o zonă mai greu accesibilă în condiţii de iarnă, probabil că numărul solicitărilor vor creşte în primăvara acestui an”, a confirmat managerul Tiberiu Tătaru.

Posibilităţi de extindere a capacităţii de cazare
Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie se bucură de afluxul solicitărilor venite din afara judeţului, managerul Tătaru menţionând: „faptul că a început să crească numărul persoanelor din alte judeţe ne bucură, din două puncte de vedere: unul din ele ar fi acela că ne demonstrează că spitalul nostru are dotarea necesară şi suficientă pentru a diagnostica şi trata toate bolile pulmonare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, ne demonstrează faptul că medicii noştri şi colectivul nostru este unul profesional, care ştie ce are de făcut, iar rezultatele sunt vizibile, atât timp cât tot mai mulţi oameni din regiunea Olteniei solicită serviciile noastre medicale”.
În cazul în care numărul solicitărilor pentru un sejur complet va fi prea mare, „există capacitatea de a ale oferi cazare tuturor; avem o vilă la dispoziţie, cu un număr de 11 camere cu două şi cu trei paturi. Spitalul este pregătit pentru afluenţa pacienţilor, iar în urma discuţiilor avute cu domnul preşedinte Ion Călinoiu, în cazul în care afluenţa va fi mai mare decât posibilităţile noastre de cazare, vom amenaja şi parterul blocului pentru salariaţi, pe care îl avem în incinta spitalului, pentru cazarea celor care vin la noi pentru şedinţe de haloterapie”, subliniază Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Beneficiile salinoterapiei
Potrivit specialiştilor, salinoterapia implică pe de o parte inhalarea aerosolilor salini prin căile respiratorii, iar pe de altă parte absorbţia lor la nivelul tegumentului, care este considerat al doilea organ de respiraţie; datorită fenomenului de difuzie, aerosolii salini se răspândesc uniform în atmosfera interioară a incintei haloterapeutice. Haloterapia sau salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhalează aerosolii salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecţiuni, în principal afecţiunile respiratorii. Haloterapia face parte din categoria tratamentelor fizice non farmaceutice şi este recunoscută ca terapie complementară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here