La şedinţa solemnă – Consiliul Judeţean Gorj a împărţit premii

159
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a oferit ieri, în cadrul şedinţei solemne a instituţiei, titlul de ,,Gorjeanul Anului”. Acest premiu i-a fost oferită preotului Constantin Runcanu. Alte 70 de diplome şi distincţii le-au fost oferite celor care au activat şi au colaborat cu Consiliu Judeţean Gorj. Un astfel de premiu a obţinut şi cotidianul „Gorjeanul”, el fiind ridicat de directorul publicaţiei Bebe Viorel Ionică.

Şedinţa solemnă de Consiliu Judeţean Gorj a fost găzduită de Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, ieri, cu începere de la ora 11. Sala instituţiei teatrale s-a dovedit, încă de la început, neîncăpătoare din cauza numărului mare de participanţi invitaţi la această manifestare, cuprinsă în programul împlinirii celor 145 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean Gorj. Amfitrionul şedinţei a fost preşedintele acestei instituţii, Ion Călinoiu, aflat la al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a rostit câteva cuvinte solemne, potrivite cu evenimentul şi i-a dat cuvântul secretarei instituţiei, Zoica Zamfirescu, care a prezentat un istoric al administraţiei publice judeţene.
Gorjeanul anului, felicitat de public
Ion Călinoiu a oferit apoi distincţia ,,Gorjeanul Anului” singurei persoane nominalizate la acest titlu, preotul Constantin Runcanu.
Distincţia ,,Gorjeanul anului” nu a mai fost dată vreunei persoane nominalizate din judeţul nostru, din anul 1996. Autorităţile judeţene s-au hotărât însă să reînoade însă tradiţia şi au cuprins această manifestare în programul activităţii prilejuite de împlinirea a 145 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean. Din păcate, doar o singură propunere pentru ,,Gorjeanul anului” a ajuns la instituţia organizatoare a evenimentului şi a venit din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Potrivit lui Ion Călinoiu, „Runcanu Constantin a slujit cu credinţă biserica mai mult de şase decenii, preocupându-se constant de restaurarea picturilor bisericeşti, extinderea unor lăcaşuri de cult, având o contribuţie esenţială în construirea unei noi biserici în municipiul Târgu-Jiu. El a fost protopop ai Protoieriei Târgu-Jiu şi, în semn de recunoaştere a activităţii sale, i-a fost conferit titlul de Iconom Stavrofor de către Biserica Ortodoxă Română, precum şi numeroase diplome şi medalii”. La şedinţa lunară de Consiliu Judeţean, consilierii au aprobat această propunere, iar titlul a reprezentat o adevărată bucurie pentru preotul Runcanu.
„Gorjeanul”, premiat
La final, organizatorii evenimentului au oferit câteva distincţii celor care au colaborat cu Consiliul Judeţean, primarilor, reprezentanţilor mass-media şi chiar foştilor consilieri. Un astfel de premiu i-a fost oferit şi cotidianului ,,Gorjeanul”, publicaţia care s-a bucurat de cele mai multe numere din judeţul nostru.
Boicot democrat-liberal
Consilierii judeţeni ai PDL au lipsit de la întâlnirea pe care Ion Călinoiu a organizat-o ieri la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu pentru a marca împlinirea a 145 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean Gorj. Întâlnirea a fost una festivă, Călinoiu înmânând diplome şi medalii primarilor din judeţ, foştilor consilieri şi cui a mai considerat de cuviinţă. Ceremonia a fost urmată de o masă festivă organizată la un local din centrul oraşului, consilierii contribuind cu o anumită sumă de bani.
Ionel Manţog spune că în cadrul PDL Gorj nimeni nu a avut interdicţie pentru a participa la ceremoniile respective, consilierii democrat-liberali opunându-se însă de la început organizării festivităţilor din aceste zile. Manţog declară că diplomele şi medaliile oferite de Călinoiu sunt un mijloc de a ieşi în faţă cineva care nu are rezultate concrete, problemele judeţului fiind în continuare nerezolvate. Acesta mai afirmă că 145 de ani nu reprezintă o cifră rotundă, el spunând că ar fi fost de acord cu aniversarea a 150 de ani de existenţă a instituţiei.
Anamaria Stoica,Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here