La secţia de Pediatrie – Interimatul Elenei Popescu continuă

189

spitalul judeteanLa aproape şase luni de la decesul neaşteptat al medicului Dumitru Butulescu, secţia pe care o conducea rămâne sub şefia interimară a doctoriţei Elena Popescu. Lipsa fondurilor pentru organizarea concursului de ocupare a funcţiei de şef al secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Gorj, prelungeşte actualul interimat.

Medicul Elena Popescu ocupă funcţia de şef al Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean Gorj. Interimatul său era stabilit iniţial având o valabilitate de şase luni, dar se pare că va fi prelungit.

Nu sunt bani pentru concurs

Directorul medical al Spitalului Judeţean Gorj, dr. Constantin Pălivan a declarat că nu se ştie încă data organizării concursului şi că interimatul se poate prelungi câteva luni.

„Deocamdată nu ştiu să vă spun o dată certă. Noi scoatem postul la concurs, însă Ministerul Sănătăţii dă avizul şi decide când se desfăşoară. Nu e obligatoriu să-l organizăm după şase luni. Interimatul poate fi prelungit. Probabil două-trei luni va mai dura, în funcţie de cum sunt şi bani pentru organizarea concursului. Este vorba despre cheltuieli în plus şi, după cum ştiţi, s-au sistat promovările în sistemul de stat… Deci, încă nu se poate vorbi despre concursul respectiv, deoarece sunt multe chestiuni de luat în calcul. Dar vă vom ţine la curent.”

O jumătate de an de la decesul regretatului pediatru Dumitru Butulescu

În decembrie 2009 a trecut în nefiinţă medicul Dumitru Butulescu, şeful Secţiei de Pediatrie. Un pediatru dedicat meseriei sale trup şi suflet. Un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, despre care colegii au numai cuvinte de laudă. La fel şi părinţii ai căror copii au fost trataţi de doctorul Butulescu. O mare pierdere pentru sistemul medical gorjean. Amintirea sa va rămâne mereu vie în mintea tuturor celor care l-au cunoscut.

Minodora Sucea

Pediatria aglomerată din cauza bolilor de sezon

 

Tot mai mulţi copii sunt internaţi zilnic la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu. Indigestiile şi tulburările digestive sunt frecvente în acest sezon. Numărul micuţilor afectaţi de aceste boli este în continuă creştere şi majoritatea ajung la spital.

Medicii pediatri de la Spitalul Judeţean Gorj se confruntă în această perioadă cu un aflux al cazurilor de îmbolnăviri sezoniere. Vara, riscul infectării şi dezvoltării bolilor diareice acute creşte la maxim. Această categorie de boli mai este numită în popor şi „boala mâinilor murdare” sau „boli ale lipsei de igienă personală şi comunitară”. De la fructe nespălate, la bacterii şi la poluarea din atmosferă, toate pot duce la îmbolnăvire. Cei mai afectaţi sunt copiii sub 5 ani. La Târgu-Jiu destul de mulţi copii au ajuns la spital cu aceste afecţiuni. „Avem foarte multe cazuri de tulburări digestive. Diareea este cea mai întâlnită. Este şi normal să apară aceste fenomene, întrucât sunt specifice sezonului în care ne aflăm. Suntem foarte solicitaţi şi numărul internărilor a crescut”, declară medicul Elena Popescu, şef-secţie Pediatrie. Chiar dacă sunt tot mai mulţi copii internaţi, din fericire, micuţii beneficiază de asistenţa medicală necesară şi de tratamentele potrivite.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here