LA ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „OMENIA” TG JIU – „ORICE SECUNDĂ, CONTEAZĂ!”

1469

La Școala Postliceală Sanitară  „Omenia”  din Tg Jiu  s-a organizat, marți, 17.06.2014, o masă rotundă cu tema “Orice secundă, contează!”, la care au participat elevii anilor de studiu I și III.

Sub coordonarea profesoarelor îndrumătoare de an Răgan Mihaela și  Picu Valentina Ileana, elevii anului III, specializarea „Asistent Medical Generalist” le-au prezentat colegilor lor mai mici, o serie de lucrări realizate în format electronic – PowerPoint, prezentări care au vizat măsurile de urgență în caz de: mușcături de șarpe, înțepături de albine, intoxicații cu ciuperci otrăvitoare, electrocutarea, intoxicația cu mercur, insolația, înecul, mușcături de căpușe, degerături, fracturi, intoxicații acute cu pesticide.
La discuțiile care s-au desfășurat în partea a doua a lucrărilor mesei rotunde au prezentat observații și completări domnii profesori ai școlii, conf. univ. dr. Mălăescu Gheorghe Dan, dr. Duma Paul  Dan, asistent medical Mălăescu Ion,  creându-se un dialog interactiv profesor-elev. Elevii au înțeles din materialele prezentate ce nu trebuie și, mai ales, ceea ce trebuie să facă în caz de urgență pentru a salva viața unui semen aflat într-una dintre situațiile descrise mai sus.
Scopul activității l-a constituit încercarea de a conștientiza importanța aplicării tuturor măsurilor de urgență adecvate, ținând cont că….orice secundă contează în lupta continuă pentru salvarea unei vieți!
Director, Prof. NOVAC  ION

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here