La Rânca, Zăpadă multă, turişti puţini

328

În staţiunea montană Rânca s-a înregistrat un nou sfârşit de săptămână perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă. Deşi stratul de zăpadă este consistent şi au funcţionat toate pârtiile de schi, numărul turiştilor a fost destul de mic. Vestea bună este că se va putea schia la Rânca şi în următoarea perioadă, mai ales că se anunţă o scădere a temperaturii în partea a doua a săptămânii.

Surprinzător, sau nu, în mijlocul lunii martie, la Rânca au funcţionat toate pârtiile de schi. Stratul de zăpadă depus pe parcursul iernii este suficient de consistent încât să asigure practicarea sporturilor de iarnă şi în cursul acestei luni.
Totuşi, în ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a numărului turiştilor care ajung la Rânca în week-end. „A fost un sfârşit de săptămână liniştit, la Rânca. Numărul turiştilor se pare că începe să scadă, deşi zăpada e foarte bună. Au mers toate pârtiile şi nu au fost evenimente deosebite, ci doar câteva mici intervenţii tratate pe loc şi care nu au necesitat transport sau control suplimentar la unitate medicală specializată”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Premise pozitive
Datorită dimensiunilor actuale ale stratului de zăpadă şi luând în calcul prognozele meteorologilor pentru următoarea perioadă, la Rânca se va mai schia în acest sezon. „Cu siguranţă se va mai schia, mai ales că se anunţă o scădere a temperaturii în partea a doua a săptămânii”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Starea rutei spre Rânca este bună, iar drumarii sunt pregătiţi să intervină atât timp cât este necesar, astfel încât accesul turiştilor în staţiune să se facă fără probleme.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here