La Primăria Târgu-Jiu – Se înfiinţează Serviciul organizare evenimente culturale şi promovare turism

129

În structura aparatului de specialitate al primarului se va înfiinţa Serviciul organizare evenimente culturale şi promovare turism. În şedinţa Consiliului Local din data de 27 august 2012 s-a aprobat completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al aparatului de specialitate al primarului, cu atribuţiile noului serviciu.

Consilierii locali au votat pentru aprobarea completării Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al aparatului de specialitate al primarului, cu atribuţiile Serviciului organizare evenimente culturale şi promovare turism. Acest serviciu elaborează un plan de dezvoltare a turismului cultural, pe termen mediu şi lung, cu specificarea obiectivelor urmărite; colaborează cu organizaţiile patronale din turism, tour operatori, agenţii de turism, în vederea stabilirii condiţiilor necesare pentru includerea municipiului Târgu-Jiu în circuitele de turism cultural naţional şi internaţional. Alte atribuţii ale Serviciului organizare evenimente culturale şi promovare turism sunt: elaborează şi aplică un calendar de acţiuni specifice pentru dezvoltarea vocaţiei de oraş cultural al municipiului Târgu-Jiu; participă la târgurile de specialitate cu oferta proprie, la conceperea căreia colaborează cu specialişti din agenţiile locale de turism; urmăreşte oportunităţile şi contribuie la realizarea proiectelor de finanţare pentru dezvoltarea turismului cultural; întocmeşte o bază de date cu informaţii despre obiectivele turistice şi culturale din municipiul Târgu-Jiu şi din zonă, colectând informaţii privind obiective importante din municipiu, trasee turistice, acţiuni culturale.

Târgu-Jiul, promovat de noul serviciu
Serviciul organizare evenimente culturale şi promovare turism va elabora şi va aplica un program de promovare a municipiului Târgu-Jiu, ca oraş deschis turismului cultural. De asemenea, va elabora, în colaborare cu personalul specializat din alte compartimente, un manual pentru ghizii care vor însoţi grupurile de turişti la obiectivele din municipiul nostru. Tot acest serviciu se va ocupa şi de actualizarea permanentă a secţiunii de turism din pagina de internet a instituţiei. În plus, în atribuţiile Serviciului organizare evenimente culturale şi promovare turism intră şi organizarea de spectacole pentru sărbătorirea unor evenimente naţionale şi locale şi atragerea la acest gen de activităţi şi altor instituţii centrale şi locale cu atribuţii în domeniu. Deocamdată nu se ştie când va deveni funcţional acest serviciu şi nici câţi angajaţi va avea, în şedinţa Consiliului Local votându-se doar atribuţiile sale.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here