La Primăria Novaci, Reduceri masive de personal

309

Primăria Novaci va rămâne, în curând, cu mai puţini angajaţi. Astfel, cel puţin 13 persoane îşi vor pierde locul de muncă, în perioada următoare. Primarul oraşului, Pantelimon Todea, spune că încă mai lucrează la lista cu cei care vor pleca.

Toate primăriile vor face, în această perioadă, restrângeri de personal. La Novaci, potrivit primarului Pantelimon Todea, la ora actuală sunt nu mai puţin 70 de angajaţi, din care 53 fac parte din aparatul de specialitate al primăriei. „Între aceştia sunt inclusiv cei de la Serviciul de apă şi canal şi alte servicii de acest fel. Este dureros că vom da atâţia afară, dar trebuie”, a declarat Todea. Acesta a spus că, spre exemplu, din patru persoane anagajate la evidenţa populaţiei şi starea civilă vor rămâne trei, din cei 10 poliţişti comunitari patru vor pleca, pentru că s-a dat o dispoziţie potrivit căreia este necesar un singur poliţist comunitar la un număr de o mie de persoane. Există, însă, şi opt posturi pe proiecte europene, însă persoanele care vor fi angajate pentru aşa ceva vor avea un contract pe termen determinat astfel că, o dată cu finalizarea programelor, vor pleca şi aceştia. Lista cu posturile care vor fi reduse este încă deschisă, Todea spunând că vor pleca, cu siguranţă, cel puţin 13 angajaţi dar că este foarte probabil ca numărul acestora să ajungă chiar şi la 18.

Primăria Drăguţeşti, „ciuntită” şi ea

Nici primăria de la Drăguţeşti nu va scăpa de reducerea de personal. Astfel, potrivit primarului Moşoiu, actuala organigramă presupune 30 de angajaţi plus cinci agenţi de pază. Cel mai probabil dintre aceste persoane trei vor fi nevoite să plece. „Ne-am gândit şi până la urmă am stabilit care posturi au fost reduse. Am hotărât să renunţăm la trei angajaţi”, a declarat Moşoiu. Astfel, va pleca un agent de pază, o asistentă care fusese detaşată de la Direcţia de Sănătate Publică şi care, oricum, avea un contract pe termen determinat, data de finalizare a acesteia apropiindu-se şi, de asemenea, un muncitor calificat. Potrivit nevoilor, însă, primarul a spus că în loc să dea afară ar trebuie să mai angajeze în jur de cinci persoane.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here