La Prefectura Gorj – Încep pregătirile pentru recensământul agricol

234

intalnire primari facuta de mineRecensământul agricol ce se va efectua la nivelul judeţului în intervalul decembrie 2010 – ianuarie 2011 a constituit motivul pentru care primarii gorjeni au fost convocaţi la o instruire

pe această temă ieri la sediul Prefecturii Gorj.

Autorităţile locale prezente în sală au luat act faţă de spusele reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică şi de cele ale Prefecturii. Primarii s-au dovedit a înţelege modul de desfăşurare şi rolul acestui recensământ.
„Perioada de culegere a datelor este 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011 şi odată cu inventarierea suprafeţelor şi a efectivelor de animale, se urmăresc şi caracteristicile aferente metodelor de producţie agricolă. Ele prezintă o importanţă deosebită pentru toate ţările din Europa şi mai ales pentru România, având în vedere faptul că noi avem un număr foarte mare de exploataţii agricole”, a declarat Geo Popescu, director coordonator al Direcţiei Judeţene de Statistică.
Animalele de toate speciile, înregistrate
Odată cu efectuarea recensământului terenurilor agricole, se va ţine cont şi de efectivul de animale din fiecare localitate. Acestea se vor înregistra în aceeaşi perioadă la toate speciile de animale, pe fiecare categorie, cu toate caracteristicile. De asemenea, la numărătoare vor intra şi anexele gospodăreşti, precum şi mijloacele de producţie agricolă.
„Acest recensământ este o observare exhaustivă, deoarece una totală nu se face decât odată la zece ani. Baza recensământului de la sfârşitul anului va fi folosită pentru deciziile care se vor lua în viitor în ceea ce priveşte potenţialul agricol şi de mediu al judeţului Gorj”, a mai spus Popescu.
Nomenclatura stradală, amintită de subprefect
De altfel, pe parcursul acestui an, birourile agricole din fiecare primărie sunt nevoite să completeze şi să actualizeze Registrul Agricol. Finalizarea raportului Recensământului General Agricol şi transmiterea fişierelor la Eurostat se va face la data de 20 iunie 2012.
Subprefectul judeţului Gorj, Horaţiu Gorun, le-a reamintit celor care nu au trimis Comisiei Judeţene procesele verbale de constituire a comisiilor locale atât pentru Recensământul General agricol 2010, cât şi pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2011, să prezinte o copie a documentelor mai sus menţionate. „Vă reamintim că în conformitate cu cele stabilite în videoconferinţa cu Primul Ministru al României din data de 13.04.2010, aveţi obligaţia transmiterii la OPCI Gorj, până cel târziu 30.04.2010 a datelor cu privire la nomenclatura stradală şi numerele administrative precum şi a planului de situaţie (ortofotoplanul)“, a precizat Subprefectul Horaţiu Gorun.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here