La Polovragi – Sculptori din cinci judeţe vor reconstitui o casă dacică

885

În perioada 01-10 iulie 2019, la Polovragi, va avea loc a doua ediţie a Taberei de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România“. Deschiderea oficială a taberei de sculptură de la Polovragi va avea loc, astăzi, la ora 10.30. Proiectul este iniţiat de managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi.

,,Timp de 10 zile şase sculptori din Cluj, Bihor, Târgu Mureș, Vâlcea și Gorj vor realiza creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România, creaţii care vor readuce în memoria publică simboluri dacice străvechi. Anul acesta vom încerca reconstituirea unei case dacice, în curtea căreia va fi realizată sculptura unei familii dacice, ce va cuprinde un bărbat, o femeie și un copil. Cei şase sculptori vor fi ajutați de voluntari de la Gal Parâng în realizarea celor două porți de intrare în comună, dar și a horei dacice alcătuite din 12 personaje. Operele realizate în cele 10 zile vor fi amplasate la fel ca anul trecut pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi. Participă la această ediție: Ștefan Bara din Cluj, Rotaru Nicolae din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, Bostănică George din Târgu Mureș și Voican Adrian din Vâlcea”, au anunţat reprezentanţii CJCPCT Gorj. Proiectul, care începând cu această ediție poartă numele ,,Vatra dacică”, își propune să devină unul dintre cele mai importante brand-uri culturale și turistice ale Gorjului.
Tabăra de sculptură este realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, Asociația pentru Dezvoltare Locală și Parteneriat Comunitar Polovragi, Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, Artego, Grupul de Acțiune Locală Parâng și Grupul de Acțiune Gilort.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here