La Parohia Strâmba- Jiu se derulează Concursul Național Catehetic ,,Iubirea Lui Hristos în familia mea”!

2316

Moto: ,,Lăsați copiii să vină la Mine”!

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2020 să fie declarat ,,Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și ,,Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români, în Patriarhia Română”, iar, cu acest prilej, Biserica Ortodoxă Română organizează Concursul Național Catehetic ,,Iubirea Lui Hristos în familia mea, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 15 noiembrie 2019 – 21 mai 2020.
Un asemenea concept şi o asemenea temă reglementează, aşadar, organizarea și desfășurarea Concursului Național Catehetic ,,Iubirea Lui Hristos în familia mea”, care se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național ,,Hristos împărtășit copiilor, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini”. În acest sens, Parohia Strâmba-Jiu, organizează în perioada 2 februarie 2020 – 9 martie 2020, în cadrul Concursului Național Catehetic, Proiectul cu tema: „Familia, chipul iubirii”!
După promovarea Proiectului în data de 2 februarie 2020, copiii înscriși în grupul de cateheză coordonat de către preotul de parohie, vor parcurge următoarele teme: ,,Iubirea față de Hristos”, ,,Valori ale copilăriei”, ateliere de creație, ateliere de înțelegere, iubirea față de aproapele. Activitățile se vor desfășura la Parohia Strâmba-Jiu, la Casa Parohială Strâmba Jiu, Școala Generală, la Sala de sport ,,Ioan Grecu” Strâmba-Jiu, iar în cadrul întâlnirilor de lucru de la sfârșitul fiecărei săptămâni s-a stabilit care va fi conținutul concursului, precum și pașii de urmat pentru implementarea și realizarea sa. A fost stabilit titlul miniproiectului: ,,Familia, chipul iubirii”, şi, totodată, tinerii şi-au manifestat dorința ca prin activitățiile desășurate în cadrul proiectului să vină în sprijinul fetiței Cristina Manolache în vârstă de 8 ani aflată în suferința pricinuită de o boală nemiloasă. Astfel, s-a stabilit, de asemenea, încheierea unor parteneriate cu școala, primăria și alți factori comunitari, precum și modul de sensibilizare a opiniei publice față de persoanele aflate în suferință, deoarece, de multe ori, dacă nu chiar întotdeauna, dovada Iubirii Lui Hristos izvorăște din suferința prin care trecem!
Proiectul se va finaliza cu trei momente cultural – filantropice realizate de către copii înscriși în grupul de cateheză: 1) ,,Dragostea creștină pentru frumos” (27-28 martie 2020, Scoala Generală Strâmba-Jiu, prin ateliere de creație – mărțișoare, expoziție cu vânzare; 2) ,,Bucuria de a dărui”, (1 Martie 2020 la Biserica ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” Strâmba Jiu; 3) ,,Iubirea lui Hristos pentru Cristina”! – ,,Suflet pentru suflet”! Spectacol filantropic: 7 Martie 2020 la Sala de sport ,,Ioan Grecu” Strâmba Jiu.
Preot Paroh, iconom stavrofor, ANTONIE FĂINIŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here