La Parchetul local Târgu–Jiu, Procurorii stau ca într-o conservă

149
4Angajaţii Parchetului Local Târgu-Jiu aşteaptă cu nerăbdare aprobarea proiectului privind reconceperea arhitecturală a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea.

Deoarece spaţiul în care funcţionează Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu este unul impropriu, procurorii sunt nevoiţi să lucreze şi câte trei într-un singur birou, deşi ar trebui ca fiecare să aibă propria încăpere de lucru.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu – Jiu este o fostă casă de locuit care a fost naţionalizată şi care nu a fost construită special pentru aşa ceva. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Michaela Teodorescu, nici spaţiu destinat arhivei nu mai face faţă. ”Avem o arhivă dar numărul tot mai mare de dosare, de la an la an, face ca spaţiul să fie din ce în ce mai mic. De asemenea, noi ar trebui să avem, fiecare procuror, biroul său în timp ce noi stăm câte trei”, a spus ofiţerul de presă al instituţiei.
Mansardarea ar fi o soluţie
După câte se pare, clădirea este pregătită de modernizare şi de mărire a spaţiului. „Există şi un proiect de reamenajare deja aprobat. Aşteptăm să vină fondurile de la Ministerul Public. Din câte ştiu eu spaţiul va fi reabilitat şi cred că se va mai pune un etaj”, a mai declarat Teodorescu. Fondurile necesare lucrărilor sunt deja aşteptate şi, cel mai probabil, pe parcursul acestui an va fi demarată reamenajarea clădirii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here