La o şcoală din Târgu–Jiu – Profesorul de istorie le-a dat ţeapă

227

scoala nr 7 (3)Zeci de copii care învaţă la Şcoala Generală nr. 7 din cartierul Vădeni, Târgu – Jiu, au avut parte de câteva ore libere în aceste zile din cauza faptului că profesoara de istorie nu a mai venit la ore.

Femeia nu a anunţat în scris decizia de a părăsi sistemul educaţional, astfel că Inspectoratul Şcolar Gorj a aflat de la reprezentanţii mass-media despre acest caz.

În Şcoala generală nr. 7 din Vădeni învaţă aproximativ 180 de elevi. Unitatea de învăţământ urmează, însă, să fie închisă din toamnă, elevii fiind mutaţi la Şcoala generală nr. 2. De parcă această măsură nu ar fi una suficientă, de câteva zile la această şcoală nu mai există nici profesor de istorie. Şi asta nu pentru că postul ar fi fost desfinţat ci pentru că cea care ocupa acest post s-a hotărât să renunţe. Problema este, însă, faptul că respectivul cadru didactic nu a respectat procedura şi a plecat practic fără a anunţa pe nimeni.
Inspectorii află din presă
Lavinia Ionaşcu preda la clasele V-VIII istoria, fiind un profesor suplinitor care nu avea normă întreagă. Femeia a decis, însă, să renunţe la acest post fără a realiza toţi paşii necesari într-un astfel de caz. Profesoara trebuia să anunţe în scris Inspectoratul Şcolar despre această decizie pentreu ca, în curs de 15 zile, să fie găsit un profesor înlocuitor. Ionaşcu nu a făcut, însă, acest lucru, inspectorul şcolar general adjunct Camelia Bibere declarând că abia ieri i-a ajuns la urechi acest caz. „Am aflat astăzi (nr. ieri) despre acesc caz. Se pare că profesoara de istorie s-a hotărât să părăsească şcoala fără a anunţa”, a declarat Bibere.
Directorul nu comentează
scoala nr 7Întrebat despre cele întâmplate, directorul unităţii de învăţământ, Mircea Popescu, nu a vrut să facă declaraţii de presă, susţinând, totuşi, că nu au existat probleme şi că elevii nu au fost lăsaţi de capul lor în tot acest timp. Acesta a mai spus şi că nu i se pare un caz ieşit din comun, pentru că elevii au rămas fără profesor doar câteva zile. Micuţii, însă, în timpul în care trebuiau să înveţe istorie se uitau practic pe pereţi sau făceau orice altceva decât ar fi trebuit să facă, aflându-se sub supravegherea unui alt profesor.
Profesorii fără posturi abia aşteaptă
În locul Laviniei Ionaşcu va fi adus un alt profesor de istorie. „Sunt în sistem destui profesori care au trecut de examen şi nu au prins, totuşi un post. Sau profesori care nu au o normă întreagă şi pot completa cu aceste ore. Important este că aceşti copii nu vor rămâne fără profesor”, a mai spus inspectorul general adjunct. Până una alta, însă, elevii tot nu învaţă istorie şi, deşi sfârşitul semestrului şi, implicit şi încheierea situaţiei şcolare bate la uşă, aceştia încă aşteaptă un profesor pentru ca orele să fie reluate în mod normal.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here