La Nunta de Aur – Primarul Cârciumaru, naş pentru 70 de cupluri

766

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, a continuat tradiţia organizării Nunţii de Aur. În acest an, edilul şi soţia sa au năşit 70 de cupluri, iar din 2004, până în prezent, au participat la Nunta de Aur peste 950 de cupluri. După slujba religioasă, mirii s-au deplasat pe Insuliţă, unde au petrecut cu muzică şi voie bună, marcând aşa cum se cuvine marele eveniment.

nunta8Nu mai puţin de 70 de cupluri au participat la Nunta de Aur, sărbătorind 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Evenimentul a fost sărbătorit cu fast, autorităţile locale implicându-se trup şi suflet în organizarea lui. Naşii mirilor au fost tot primarul Florin Cârciumaru şi soţia sa, iar cumnat de mână a fost Ion Roman Bărbuţi, consilierul edilului. Bărbuţi a fost cumnat de mână şi la prima ediţie a Nunţii de Aur, dar şi la ediţia de anul trecut. “Participăm la sărbătorirea a 50 de ani de căsnicie pentru 70 de cupluri, astăzi, dar făcând un total până astăzi, împreună am participat la sărbătorirea a nunta5peste 950 de cupluri. Ne bucurăm că prin ceea ce facem şi ceea ce am făcut aducem o bucurie pentru cei sărbătoriţi. Pe lângă slujba religioasă, le oferim o masă pe insuliţă, pentru ca împreună să sărbătorească 50 de ani de căsnicie”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

nunta9Secretele unei căsătorii de durată
Cu zâmbetul pe buze, mirii au spus că cele cinci decenii petrecute împreună au trecut destul de repede. Cât priveşte secretele unei căsătorii îndelungate, respectul şi înţelegerea se pare că ar fi ingredientele principale. “Noi niciodată nu ne-am despărţit, nici măcar un minut. Secretul longevităţii căsătoriei constă în înţelegere şi respect reciproc şi gelozie cu moderaţie. Noi avem şi 4 copii, cel mai mare are 47 de ani şi cel mai mic 32. Sunt toţi realizaţi, suntem mândri de ei; ne considerăm o familie împlinită şi le urăm tuturor să ajungă să sărbătorească acest eveniment, ca şi noi”, a menţionat unul dintre miri.
nunta3Cu toţii au spus că mulţumesc municipalităţii pentru modul în care a organizat Nunta de Aur. “Viaţa este frumoasă şi cu bune şi cu rele.
Pe noi, ne-a ţinut împreună respectul şi înţelegerea. Avem şi copii, 5 copii avem şi 7 nepoţi. Ne bucurăm că suntem aici şi îi mulţumim domnului primar că ne face acest eveniment”, a declarat unul dintre participanţi. Emoţiile i-au copleşit pe unii sărbătoriţi, ochii fiindu-le înlăcrimaţi de fericire pe tot parcursul slujbei religioase, de la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Târgu-Jiu. Alţii, însă, au spus că nu au avut deloc emoţii, simţind doar bucuria evenimentului: “Nu avem deloc emoţii; au trecut totuşi 50 de ani. Nu mai ţin minte nici dacă am avut emoţii la nuntă, aveam doar 18 ani şi 8 luni, iar soţul avea 23 de ani, după ce terminase armata”.
nunta4Unii dintre participanţii la eveniment au mărturisit că nici nu sperau să ajungă la o asemenea vârstă, căsătoriţi fiind cu aceeaşi persoană.
Totuşi, ei au subliniat faptul că sunt fericiţi că au rămas împreună şi şi-au exprimat dorinţa şi speranţa de a sărbători tot împreună şi nunta de diamant.
Minodora Sucea

Bucate gustoase şi voie bună la petrecerea Cuplurilor de Aur
După slujba de la Biserică, vârstnicilor li s-a oferit şi o masă festivă la restaurantul de pe insuliţă. În prezenţa organizatorilor, cuplurilor, li s-a servit preparate gustoase, muzică de calitate şi multă voie bună. Muzica a fost asigurată de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, iar soţii au încins hora alături de naşul Florin Cârciumaru.
Invitatul de onoare al petrecerii a fost Alexandru Ţundrea, în vârstă de 103 ani, care a fost chemat la eveniment chiar de primarul Florin Cârciumaru.
nunta1Vârstnicul s-a simţit foarte bine la petrecere şi a conversat relaxat cu mesenii spre surprinderea acestora. Ţundrea locuieşte, la casă, în Târgu-Jiu, are doi copii, ambii fiind medici.
Octavian Ţundrea îşi exercită profesia de medic la spitalul din Rovinari, iar fiica, Gabriela Dogaru este tot medic la spitalul din Slatina.
În ultimii ani, numărul cuplurilor de aur s-a tot împuţinat. Anul acesta 70 de cupluri de aur, anul trecut, 83 de cupluri au sărbătorit „Nunta de aur”, recordul fiind atins în anul 2005 când au participat la eveniment 140 de cupluri.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here