La IŞJ, telefonul sună “portocaliu”! – Fata pedelistului Feţanu, promovată incorect de inspectorul Mitescu

218

deschidereLa Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj funcţionează la greu sistemul de pile şi relaţii, în special dacă intervenţiile vin pe linie politică. O recunoaşte chiar inspectorul adjunct al IŞJ, Gheorghe Mitescu, care nu ascunde faptul că a promovat-o pe fiica colegului său de la PD-L, Nicolae Feţanu, pe un post de suplinitor pe cultură civică, la cererea telefonică a tatălui acesteia, fost republican.

Fiica lui Feţanu, deşi nu s-a titularizat anul acesta şi nici măcar nu s-a prezentat la examenul de suplinire din vară, este cadru didactic suplinitor la mai multe şcoli din municipiu. Are două ore de cultură civică şi la Şcoala Generală ,,Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Şcoala Generală nr.2 din Târgu-Jiu este locul în care inspectorul adjunct al IŞJ Gorj, Gheorghe Mitescu, îşi împinge pilele şi relaţiile, crezând că aici sunt ascunse de ochiul vigilent al ziariştilor. După cazul Persida Pescaru, suplinitoarea de nota 3,50 care a fost depistată că preda aici deşi nu avea voie să facă acest lucru, la aceiaşi şcoală se constată prezenţa unui alt cadru didactic controversat. Este vorba despre profesoara Mihaela Nelida Feţanu, fiica pedelistului Nicolae Feţanu, fost director în Ministerul Educaţiei, care şi-a schimbat recent numele de Vultureanu, fapt publicat în Monitorul Oficial în numărul 173 din 21 mai 2010. “Vultureanu Mihaela-Nelida, cu domiciliul în Târgu Jiu, str. Pictor Nicolae Grigorescu, bl. 1, sc. 3, ap. 11, judeţul Gorj, născută la data de 15 decembrie 1981 în Târgu Jiu, judeţul Gorj, fiica lui Nicolae şi Luxiţa-Rodica Feţanu, solicită schimbarea numelui său de familie din Vultureanu în acela de Feţanu, spre a se numi Feţanu Mihaela-Nelida”, se arată în cererea profesoarei, publicată în Monitorul Oficial. Nu se ştie de ce a vrut să scape tânăra de numele său, dar există suspiciuni că aceasta vroia mai repede să şteargă trecutul său în ceea ce priveşte eşecul pe care l-a avut la examenele de titularizare.

Mitescu recunoaşte că l-a sunat Feţanu

tabelInspectorul adjunct, Gheorghe Mitescu, recunoaşte că a fost sunat de Nicolae Feţanu, tatăl tinerei profesoare, care i-a cerut, aşa ca între colegi de partid, să o ajute pe fiica sa, motivând că aceasta a luat notă mare la examenul de titularizare de anul acesta. “M-a sunat Feţanu în legătură cu fiica sa. El a insistat spunându-mi că fiica sa a luat notă mare la titularizare şi nu are post”, a declarat, iniţial, Mitescu. “Mi-a dat un telefon că nu se găsise nimic pentru ea (n.r. pentru Mihaela Nelida Feţanu). Am avut o discuţie pe acest subiect”, a completat Mitescu care nu a răspuns în momentul în care a fost întrebat dacă a luat de bun ce i-a transmis Feţanu, legat de nota fiicei lui, sau chiar a verificat dacă aceasta a dat măcar examen de titularizare.

Profă de 6,60

Încurcat de întrebare, Mitescu a cerut un răgaz pentru verificare. A revenit apoi cu un telefon menţionând că profesoara, care avea numele iniţial de Vultureanu, a luat nota 6.60 la examenul de titularizare din această vară, motiv pentru care nu ar fi fost cazul să se prezinte la examenul de suplinire, unde figurează absentă. Enervat că trebuia să recunoască încă o greşeală Mitescu declară: “Indiferent dacă suna tatăl său sau nu fata asta putea să aibă ore”. Şi chiar are o normă întreagă de cultură civică, ea predând această materie ca suplinitor pe la mai multe şcoli din oraş. Câţi însă dintre candidaţii la examenul de titularizare au avut un astfel de noroc ca fiica lui Feţanu, fost director în Ministerul Educaţiei? Ne permitem să spunem că norocoşii ajunşi astfel la catedră sunt doar cei număraţi pe degetele lui Mitescu.

Anamaria Stoica

Nicolae Feţanu, republican, apoi pedelist

După ce a condus organizaţia din Gorj a Partidului Noua Generaţie, formaţiune politică a lui Gigi Becali, şi a fost acuzat că şi-a însuşit pe nedrept banii pentru activitatea filialei de la finanţatorul Stelei, Nicolae Feţanu a schimbat macazul.

El a devenit apoi liderul Partidului Republican, filiala Gorj, iar apoi a trecut la PD-L. Fostul poliţist a fost director pe achiziţii în cadrul Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu şi a fost apoi promovat pe aceiaşi funcţie la Ministerul Educaţiei. Se vehiculează că postul din minister i-ar fi fost asigurat fostului republican de către rectorul UCB, Adrian Gorun. Feţanu s-a visat pe rând primar al municipiului Târgu-Jiu şi europarlamentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here