La invitaţia DSP Gorj, Epidemiologul Popovici a venit la Târgu-Jiu pentru a discuta cu medicii

321

Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a organizat o conferinţă medicală pe teme de epidemiologie, la care invitatul principal a fost cunoscutul epidemiolog conf. univ. dr. Emilian-Damian Popovici. Cadrele medicale gorjene au fost foarte receptive, temele supuse dezbaterii fiind de actualitate.

Bolile contagioase actuale, importanţa vaccinării, dar şi temuta Ebola, au determinat conducerea DSP Gorj să intermedieze o întâlnire a medicilor din judeţul nostru cu un epidemiolog de renume. Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, exact în ziua în care municipiul Târgu-Jiu a primit „Mărul de Aur”. Cuvântul de deschidere l-a avut Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică. „Eu am avut cuvântul de deschidere, în care am făcut o prezentare a situaţiei la zi a bolilor actuale, făcând o incursiune în timp în privinţa evoluţiei acestor boli. S-a vorbit şi despre Ebola şi despre importanţa vaccinării. Domnul dr. Emilian Popovici, care este o somitate în Epidemiologia românească, le-a vorbit medicilor pe temele menţionate, după care fiecare a avut posibilitatea de a-i adresa întrebări sau a supune discuţiei un subiect anume. Vreau să vă spun că dumnealui a fost impresionat de modul în care a fost primit, de atenţia care i s-a acordat şi a promis că va reveni”, a menţionat Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj.

„Vaccinurile nu suferă întârziere”
Marius Boeriu atrage atenţia asupra importanţei vaccinărilor pentru protejarea sănătăţii. „Vaccinarea nu suferă întârziere. Toate vaccinurile trebuie să fie complete în primul an de viaţă a copilului. De asemenea, toate femeile gravide trebuie să fie vaccinate complet împotriva tetanosului”, a precizat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Vaccinările se fac în cabinetele medicilor de familie şi prin intermediul medicilor şcolari.
Conducerea DSP Gorj dă asigurări că toate cadrele medicale sunt instruite corect în privinţa administrării vaccinurilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here