LA ÎMPLINIREA UNUI AN

348
Pe 29 septembrie, s-a împlinit un an de la trecerea în nefiinţă a distinsului profesor de limba şi literatura română, ION GRIGOROIU, fost director şi inspector şcolar. Personalitate indubitabilă, de o certă valoare, intelectual desăvârşit, de o rară probitate morală, profesorul ION GRIGOROIU şi-a nemurit numele nu numai pe

firma Şcolii generale n.1 Leleşti, unde a muncit neobosit pe tărâmul ştiinţei şi, mai ales, la consolidarea, extinderea şi funcţionarea unui nou local, dar şi în conştiinţa atâtor generaţii de elevi, care l- au iubit şi preţuit cu adevărat. A lăsat comunităţii leleştene opere ce vor dăinui peste timp, şoptindu-i neîncetat numele şi chemându-l la ele. A plecat însă dorind, ca după moarte, să-i fie păstrată inima în şcoala pentru care şi-a dat sufletul.

Pilduitor prin exemplu, optimist şi bun sfătuitor, eminentul profesor ION GRIGOROIU, din lumea drepţilor, priveşte încă spre leleştenii săi, veghind neobosit la lumina ştiinţei.
Alături de cei care l-au preţuit, las şi eu o lacrimă a recunoştinţei pe mormântul nemuritorului meu PROFESOR de română, spunând în gând o rugăciune pentru odihna sufletului său în lumea drepţilor.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Prof. Ion Făgaş, Şc. gen.” Prof. Ion Grigoroiu” Leleşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here