La Gorj, DSP distribuie vaccinul hexavalent începând de săptămâna viitoare

391

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, miercuri, 20 mai, peste 2500 de doze de vaccin hexavalent. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, de săptămâna viitoare se va face distribuţia la medicii de familie, urmând a se trece la imunizarea bebeluşilor.

Săptămâna trecută distribuitorul autorizat a furnizat aproximativ 140 000 de doze de vaccin hexavalent către toate direcţiile de sănătate publică de la nivel naţional. Acestea vor fi utilizate pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 01 aprilie 2015. Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare. Astfel, s-a solicitat direcţiilor de sănătate publică să anunţe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiţii optime.
Până în prezent au fost distribuite la nivel naţional peste 190 000 de doze de vaccin din cele 571 500 achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii pentru acest an.

Mii de vaccinuri, distribuite în Gorj
La Gorj au ajuns recent în jur de 2500 de doze. Acestea vor ajunge la medicii de familiei la începutul lunii iunie. „Am primit peste 2.500 doze de vaccin hexavalent. Acestea au ajuns la noi săptămâna trecută, iar de săptămâna viitoare, la început de lună, demarăm distribuirea la medicii din judeţ, după care aceştia vor demara imunizarea”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Bebeluşii care nu au fost vaccinaţi din cauza lipsei dozelor, vor fi imunizaţi de medicii de familie. Vaccinul hexavalent protejează sugarii de difterie, tetanos, pertussis (tuse convulsivă), hepatită B, poliomielită şi infecţii invazive produse de Haemophilus influenzae tip b. El se administrează copiilor la vârsta de 2, 4 şi 11 luni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here