La Garda Financiară, Directorul Pupăzan îi lasă drum liber pedelistului Ninu

159

deschidere1Directorul adjunct al Gărzi Financiare Gorj, Ion Pupăzan, nu s-a hotărât încă dacă va participa la viitorul concurs care îi va oferi siguranţă pe post. Pupăzan este nehotărât în privinţa participării sale la concurs şi pentru că fostul director coordonator adjunct al Gărzi Financiare Gorj, Florin Ninu, a anunţat că va concura pe acest post sau chiar pe cel de director general.

Schimbarea echipei de la Garda Financiară este la asentimentul pedelistului Ionel Manţog care a făcut public că nu este mulţumit de prestaţia acestei instituţii, el făcând trimitere, în special, la directorul instituţiei, Traian Iana, care nu se bucură de un sprijin politic adecvat pe post.

Intenţia pedelistului Florin Ninu de a reveni la Garda Financiară Gorj va duce, cu siguranţă, la schimbarea actualei echipe de conducerea a acestei instituţii de control. Asta şi pentru că Ninu este sprijinit pentru a accede într-o funcţie de conducere la Gardă chiar de pedelistul Ionel Manţog, dar şi de liderul de formă al organizaţiei, Cosmin Popescu, al cărui fin este.

Un pas înainte, doi înapoi

În prezent Garda Financiară Gorj este condusă de Traian Iana, pe funcţia de director coordonator, care nu beneficiază de un sprijin politic de la PD-L, şi de către Ion Pupăzan, pe funcţie de director adjunct, acesta ocupând, din luna mai, locul lui Florin Ninu, în prezent consilier al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj. Ninu a anunţat deja că va candida, la viitorul concurs, pentru vechiul său post, ocupat acum de Pupăzan, ori chiar pe cel al lui Iana. Directorul adjunct pare că, îi lasă cale liberă lui Ninu, Pupăzan anunţând că nu este, deocamdată, decis dacă va participa sau nu la concursul pentru postul său. ,,Cu privire la acest lucru (n.r. concursul pentru postul de director adjunct) nu pot să spun decât că, în momentul de faţă, sunt doar ipoteze de lucru care nu au ajuns să fie materializate din punct de vedere legislativ. Numai în momentul în care legislativ vor apărea modificări în ceea ce priveşte organigrama atunci voi lua o decizie. Voi lua o decizie în consecinţă dar până atunci eu îmi fac treaba de pe funcţia pe care o ocup în momentul de faţă şi eu zic că lucrurile sunt în regulă”, a declarat Ion Pupăzan, director coordonator adjunct de la Garda Financiară Gorj, evitând să spună dacă îşi mai doreşte postul actual. Pupăzan este însă conştient că dorinţa sa, indiferent care va fi ea, trebuie să fie aprobată de pedelistul Ionel Manţog, cel care va decide de altfel, în curând, cine va conduce Garda Financiară Gorj.

Dispare un post de director?!

Întrebat cum comentează potenţiala revenire a pedelistului Florin Ninu în echipa de conducere a Gărzii Financiare Gorj sau chiar la cârma acesteia, directorul Ion Pupăzan a preferat să evite un răspuns direct. ,,Dacă aţi făcut o analiză a activităţii lui Ninu într-un an de zile, şi reacţiile au fost, să zicem diverse, exact aceiaşi reacţie poate să apară şi în continuare. Eu nu mă pot pronunţa dacă este bine sau dacă este rău să revină Ninu. Deocamdată discutăm despre noua organigramă şi este posibil ca funcţiile în perioada imediat următoare să fie puţin deosebite”, a declarat Pupăzan. Acesta a menţionat că este posibil ca în noua organigramă să fie prevăzut doar un post de director la Garda Financiară Gorj, dispărând postul de director coordonator adjunct.

La sfârşitul lunii mai a acestui an, mandatul de management al fostei echipe de conducere Pupăzan-Ninu, a Gărzii Financiare Gorj s-a finalizat, acesta fiind şi unul dintre motivele care au condus la schimbarea pedelistului de la şefia acestei instituţii. Al doilea motiv a fost actul ilegal care a impus schimbarea anul trecut a actualei echipe de conducere a instituţiei.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here