La Frânceşti, în comuna Peştişani – Festivalul Cântecului şi Portului Popular

244

DSCN4799Ceea ce nu face primăria comunei Peştişani în domeniul activităţii culturale, iată, este posibil prin osârdia unui om minunat, dr. ing. Emil Huidu, preşedintele Asociaţiei Fiii Satului Frânceşti din Gorj, manifestarea actuală fiind la a doua ediţie.

Astăzi, de la orele 11, în Zăvoiul satului Frânceşti, are loc deschiderea unui veritabil Festival al Cântecului şi Portului Popular din Peştişani, judeţul Gorj, organizat de Asociaţia Fiii Satului Frânceşti din Gorj (formularea se justifică, întrucât mai există cel puţin încă o altă localitate Frânceşti, în judeţul Vâlcea), în colaborare cu Ansamblul Căminului Cultural Peştişani. Bănuim că este vorba despre o formaţie de muzică populară avându-l solist şi conducător pe directorul(fără Cămin Cultural, dar plătit astfel de darnica Primărie a comunei Peştişani!) – Constantin Dodo Lătăreţu.

Încă de zilele trecute, afişele au împânzit centrul comunei Peştişani, astfel că nu este exclusă o participare numeroasă a sătenilor, mai ales că astăzi e sărbătoarea Izvorul Tămăduirii şi deci o zi nelucrătoare. Cum spuneam, deschiderea are loc la orele 11, iar frumoasa manifestare culturală va începe cu o paradă a costumelor şi portului popular, în care sătencele îşi prezintă valoroasele costume din lada lor de zestre.

Evident, în vedetă, va urma spectacolul de muzică populară susţinut de îndrăgitul solist Constantin Dodo Lătăreţu, acompaniat de formaţia orchestrală, din care nu va lipsi instrumentistul Nelu Fieraru, din Brădiceni.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here