La Familia Davidoiu, la butoanele Electrica Serv

2079

Fostul şef al SNLO, Eugen Davidoiu, ajuns la jumătatea anului trecut director general al Electrica Serv, şi-a instalat în unitatea de stat pe care o conduce atât nevasta cât şi un nepot. Pe nevastă a angajat-o în unitatea de stat, cu un an înainte ca fostul director la Senat să fie încadrat în această structură, femeia devenid şomeră după ce prestase la fostul SNLO. În unitatea condusă de Davidoiu, ca director general, ajunge în mod miraculos şi nepotul acestuia, pe care între timp gorjeanul l-a promovat şef la Investiţii. În ultimele zile cei trei Davidoiu se tem însă că paradisul familial de la locul de muncă s-ar putea destrăma, asta după ultimele schimbări de la Electrica SA, cu atât mai mult cu cât, luni, s-a întrunit şi Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii, şedinţă în care s-au operat modificări în conducerea acesteia.

Eugen Davidoiu a condus Societatea Naţională a Lignitului Oltenia în perioada 2007-2009. În anul 2008, pe finalul mandatului său la SNLO, când este îndepărtat din funcţie de pedelişti, şi în special de către Ionel Manţog, Davidoiu încheie un contract de cesiune de creanţe către o firmă, ce se dovedeşte obscură, Best Recuperare Creanţe, în valoare de 128 de milioane de lei. Contractul este considerat de pedelişti drept unul care aduce deservicii SNLO, pe motiv că unitatea minieră nu negociază valoarea onorariilor şi pe cea a comisioanelor, lăsând mână liberă recuperatorului să şi le stabilească. Ulterior, firma de recuperare cesionează creanţele către o altă firmă, Recovery Best Solution, iar puţin mai târziu acţiunile acestei firme ajung la nişte cetăţeni bulgari, cu siguranţă pentru a li se pierde urma.
Cele întâmplate sunt în favoarea pedeliştilor care se folosesc şi de acest aspect pentru a-l da jos din funcţie pe Davidoiu, acesta fiind susţinut pe post de PNL.
Doi ani mai târziu de la semnarea contractului de cesiune creanţe, ce se dovedeşte totuşi fără avantaje pentru recuperarea debitelor care au dus la încheierea lui, pe numele lui Davidoiu a fost deschis de către DNA un dosar penal pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Deşi mai multe persoane implicate în această afacere ajung după gratii, ce-i drept pentru o scurtă perioadă, Davidoiu reuşeste să scape de acuze, iar după mai mulţi ani de cercetări este scos de sub învinuire, sub motivaţia că nu există prejudiciu, pentru că respectivul contract de cesiune de creanţe a fost anulat ulterior în instanţă.

cladiriUns cu toate ..partidele
În timpul anchetei penale, rămas fără serviciul de SNLO, Eugen Davidoiu ajunge şeful Serviciului Achiziţii de la Senat, o funcţie tot cu lipici la bani publici. După ce fusese numit la şefia SNLO în perioada Guvernului Tăriceanu, Eugen Davidoiu reuşeşte să ajungă angajat al Senatului, şi nu unul oarecare, pe vremea cănd această instituie era condusă de preşedintele PSD de la acea vreme, Mircea Geoană. Înainte de a ajunge la Senat, Eugen Davidoiu a bifat, pentru o scurtă perioadă, şi funcţia de consilier în cadrul Ministerului Economiei, în timpul Guvernului PDL, condus de Emil Boc.

masiniLa Termoelectrica apoi la cârma Electrica Serv
După aceste funcţii şi locuri de muncă ocupate cu susţinere politică de cam toate culorile, Davidoiu aterizează în 2012 la Termoelectrica SA. Aici ocupă postul de director de Operaţiuni. În această perioadă, soţia băgată în şomaj, primeşte un serviciu la SC Electrica Serv, unitate la care aterizează apoi şi soţul.
Maria Daviţoiu ajunge astfel în 2012 în această unitate, după ce încasează şomaj, cu sprijinul soţului, ca un an mai târziu acesta să o urmeze, chiar devenindu-i şef.
Până atunici însă Eugen Davidoiu se mută iniţial, în mai 2013, director de operaţiuni la SC Electrocentrale Grup din capitală, după ce firma la care lucrase anterior şi-ar fi tras obloanele. Asta nu înainte ca fostul angajat să încaseze într-un an fiscal peste 135.000 de lei de la Termoelectrica.
Două luni mai târziu, gorjeanul Davidoiu este promovat din funcţia de director operaţiuni la Electrocentrale Grup în cea de director general al SC Electrica Serv Bucureşti. Abia acum soţii Davidoiu merg împreună, dimineaţa, spre acelaşi loc de muncă, el fiind însă şef iar ea fiindu-i acestuia, subalternă.

terenuriMătuşa, în subordinea nepotului
Şi pentru ca familia să fie completă la Electrica Serv ajunge să lucreze şi nepotul directorului general. Directorul nu s-a mulţumit cu cei doi membrii ai familiei în unitate că şi-a pus nepotul, Alexandru Ivan, şi şef la investiţii, în timp ce soţia se află tot la departamentul condus de nepot.
Celor trei le-au tremurat însă scaunele, luni, când în capitală s-a întrunit AGA la Electrica SA, societate la care statul a devenit minoritar după listarea la bursă. Asta deoarece pe ordinea de zi a şedinţei erau trecute schimbări importante la cârma şi în componenţa Consiliului de Administraţie al societăţii. Se speculează, în acest context, că lupte dure se duc şi pentru conducerile diverselor structuri. Una ar fi Electrica Serv, unde domneşte Eugen Davidoiu, familia sperănd să rămână la butoanele societăţii. Nu de alta dar soţii Davidoiu au o adevărată avere de întreţinut.
venituri sotieÎn ultima declaraţie de avere, Eugen Davidoiu a arătat că deţine nu mai puţin de 8 terenuri, 5 locuinţe(două case la Târgu-Jiu şi trei apartamente, unul fiind în capitală), trei maşini cu o valoare mai mică şi două a căror valoare totală depăşesc un miliard de lei vechi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here