La echilibrarea bugetelor locale – Boc consideră Gorjul în afara ţării

127

deschiderePrintr-o hotărâre de Guvern de echilibrare a bugetelor locale, primul ministru, Emil Boc, împarte banii statului într-un mod absolut scandalos.

Judeţele conduse de oamenii PD-L-ului şi ai UDMR-ului primesc sume uriaşe de la Guvern, în timp ce primăriile şi judeţele în care PSD a câştigat alegerile, primesc “firimiturile” din buget.

Nu contează că gorjenii plătesc aceleaşi taxe şi impozite ca oricare român. Contează doar cine împarte banul şi ce coloratură politică au cei din conducerea judeţului. La echilibrarea bugetelor locale, premierul Emil Boc a avut grijă de judeţele în care conduc “portocaliii” sau cei aflaţi în arcul de guvernare. Şi astfel banii noştri au fost daţi de şeful Executivului clientelei sale politice. A “aruncat” şi câteva “firimituri” către judeţele în care, la conducerea primăriilor sau a consiliilor judeţene, se află social-democraţi. Sumele sunt de-a dreptul scandaloase. În timp ce Primăria din Piatra-Neamţ primeşte de la “naşul Boc” 6 milioane de lei, pentru întreg judeţul Gorj, acelaşi Boc, alocă 300 de mii de lei.

Boc, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!

În şedinţa de Guvern din 28 decembrie 2010, cu doar trei zile înainte de trecerea în noul an, prin Hotărârea nr. 1379, act publicat în aceeaşi zi la ora 23.00 în Monitorul Oficial, Guvernul alocă 177 milioane lei pentru “echilibrarea bugetelor locale”. Calculele lui Boc arată clar că de la electoratul PSD Guvernul Boc nu doreşte decât să încaseze banii, pentru că la echilibrarea bugetelor, cei din fruntea ţării nu alocă nici măcar un sfert din cât au încasat din zonele respective. Modul în care premierul a împărţit banii este, absolut scandalos, fiind favorizate clar administraţiile portocalii şi cele conduse de UDMR.

Aşadar, prin H.G 1379 din 28 decembrie 2010, guvernul a alocat pentru 36 de consilii judeţene suma de 37,5 milioane lei. Vorbim de lei noi. Iată câteva exemple de împărţirea banilor pe judeţe: La Caraş-Severin (PD-L), Boc distribuie 6 milioane de lei, în Covasna (UDMR) 3,5 milioane de lei la Harghita (UDMR) 2 milioane de lei, la fel şi în Mureş, iar de ordinal milioanelor primesc şi alte judeţe portocalii.

Călinoiu: “Banii nu ajung nici 10 zile pentru hrana copiilor asistaţi”

Astfel, Gorjul, Constanţa, Doljul, Vrancea, Teleormanul şi Buzăul, judeţe conduse de PSD, se aleg cu cele mai mici sume, respectiv câte 300.000 de lei fiecare. În bani vechi asta înseamnă trei miliarde de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că suma nu ajunge nici pentru hrana copiilor din centrele de plasament pentru zece zile: “Sumele care au fost date prin hotărârea de Guvern n-au făcut decât să incite spiritele, au fost date clientelei politice a PD-L, acolo pleacă cei mai mulţi bani. Vedeţi prin comparaţie s-au dat la primării de municipii ale PD-L –ului sume de 20 de ori mai mari decât unui judeţ întreg, dar condus de PSD. Hotărârea de guvern arată clar cât de mult le pasă, celor din fruntea României, de locuitorii acestei ţări. Banii daţi Gorjului nu ajung nici pentru 10 zile la hrana copiilor din serviciile de asistenţă socială”, a explicat Călinoiu.

Primăria Târgu-Jiu, vitregită la împărţirea banilor

Prin aceeaşi Hotărâre de Guvern s-au alocat sume de bani pentru 25 de primării din capitale de judeţ. Dintre acestea, 13 sunt conduse de PD-L, 7 de PSD şi restul de PNL. Sumele date către primăriile PD-L sunt la fel de scandaloase, faţă de celelalte primării conduse de PSD. Astfel, Primăria din Piatra Neamţ, condusă de un PD-L-ist primeşte de la Boc 6 milioane de lei, Râmnicu-Vâlcea (PD-L) 3 milioane de lei, La Primăria Braşov (PD-L), 2,5 milioane de lei, în timp ce Primăria Târgu-Jiu, primeşte de la Guvern, la echilibrarea bugetelor locale suma de 240 de mii de lei.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here