La DSP Gorj / 23 de candidaţi s-au înscris la Rezidenţiat

393

Pentru Rezidenţiatul din 23 noiembrie, la Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-au depus 23 de dosare. 16 dintre candidaţi au optat pentru Medicină Generală, 6 pentru Stomatologie şi 1 pentru Farmacie. Concursul se desfăşoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore.

Rezidenţiatul din 23 noiembrie se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti pentru posturile publicate în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea şi în Capitală şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa; Cluj-Napoca pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea; Craiova pentru posturile publicate în judeţele Braşov, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Concursul va fi susţinut şi în: Iaşi pentru posturile publicate în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Iaşi şi Galaţi; Târgu Mureş pentru posturile publicate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureş şi Sibiu; Timişoara pentru posturile publicate în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timişoara şi pentru locurile publicate în centrele universitare Timişoara şi Arad.
Înscrierile s-au finalizat, la nivelul judeţului nostru fiind 23 de candidaţi. “Avem 23 de concurenţi la Rezidenţiat. Dintre aceştia, 16 sunt la Medicină Generală, 6 dentişti şi 1 farmacist”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Test grilă la Rezidenţiat
Concursul se desfăşoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor sau a posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel: 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2 — 4 răspunsuri corecte.

Departajarea candidaţilor, pe 29 noiembrie
Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica şi bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susţinerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 29 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfăşurat concursul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here