La doi pasi de premier

375

Rândurile de mai jos nu se vor o lăudă la adresa vreunui partid – sau personalităţi, ci consemnarea seacă a unui eveniment petrecut în după-amiaza zilei de vineri, 10 sept. în  urbea noastră.
-La data amintită a avut loc la Casa  Sindicatelor, o întâlnire între Premierul român, Dl. Adrian Năstase, însoţit de ministrii Muncii şi Agriculturii, iar din oficialităţile oraşului Dl. Primar Dr. Florin Cârciumaru şi Directoarea Casei de Pensii.
Tema întâlnirii a fost problema pensionarilor, în sala plină fiind pensionari, atât din oraş, cât şi din comunele vecine.
Întâlnirea a fost deschisă, dialogurile purtate fiind sincere, impusă chiar de Primul Ministru, care nu s-a aşezat la tribuna pregatită, ci se plimba prin sală, alături de primar şi de ministri…
În deschiderea adunării, dl. Năstase a spus că doreşte să asculte păsurile pensionarilor.
Dialogurile s-au purtat sincer, răspunsurile premierului şi miniştrilor fiind date pe loc, iar în cazurile mai speciale, se nota numele celui cu probleme deosebite, urmând ca marţi 14.09 a.c. să se întâlnească la primărie cu Ministrul Muncii, directoarea de la Pensii şi Dl. primar…
S-a vorbit mult despre crepanţa dintre valoarea pensiilor; s-a promis că se vor mări pensiile cu 9,5%, iar de la 1 ian. 2015 se vor recalcula pensiile la 4,5 milioane de pensionari.
Mă aflam în  rândul doi, la doi  paşi de dl. Năstase şi m-a impresionat calmul său desavârşit, modul cum caută să aplaneze  verbajul înflăcărat al unora, felul cum răspundea punctual fiecarui vorbitor.
Vreau să reliefez  dialogul cu publicul apropiat, care a eliminat emoţiile pricinuite de înalta funcţie a Domnului Năstase, care a ştiut să înlăture barierele, prin felul cum s-a prezentat, amical, deschis, înlăturând parerea unora despre  aşa-zisa aroganţă a sa, ceea ce nu s-a adeverit.
-Nu pot să nu reliefez răspunsurile premierului, calme, chiar la unele întrebări acuzătoare, cât şi părerea că aceste discuţii trebuiau purtate mai demult…
-În încheiere a urmat un flux de aplauze, şi care mi s-a părut sincer.
-În  2-3 minute sala se golise.
…Un  pensionar spunea:
-Eu tot pe Domnul Năstase îl votez. Nu văd altul mai bun!
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here