La doar 10 ani, Alexandru Firu a realizat peste 70 de opere de artă

168

expozitie facuta de mineSub intitularea „Magia liniei şi a culorii”, Alexandru Firu, un tânăr artist a susţinut ieri, în cadrul Cercului Militar Târgu-Jiu, ce-a de-a doua sa expoziţie personală.

Originar din Craiova şi în vârstă de doar 10 ani, băiatul a început să picteze încă de când avea trei ani, susţinut fiind în permanenţă de părinţi şi rude. Tot părinţii au fost cei care i-au stat alături şi ieri, când lucrările sale au fost admirate de către cei prezenţi. De asemenea, Alexandru a fost însoţit la Târgu-Jiu şi de profesoara sa, Cristina Oprea, în atelierul căreia el şi-a creat majoritatea operelor. „Ceea ce au văzut cei prezenţi în sala din Cercul Militar Târgu-Jiu sunt lucrări făcute cu mult har, o parte realizate sub coordonarea mea, iar altele acasă”, a declarat profesoara.

Alexandru Firu a expus ieri 21 de lucrări, realizate în ulei, grafică, creion, cărbune şi chiar tuş. „Chiar dacă nu va urma o Facultate de Arte Plastice, Alexandru are acea sensibilitate specifică artiştilor”, a mai spus Cristina Oprea.
De altfel, directorul Cercului Militar, Ştefan Frăţilă s-a arătat încântat de a găzdui expoziţia unui elev cu un asemenea talent. La vernisaj au fost prezenţi şi cadre militare, dar şi elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.
Se inspiră din Van Gogh şi Grigorescu
Cea mai mare parte a timpului liber, Alexandru Firu şi-o dedică picturii, ajungând ca în ultimii ani să aibă mai multe expoziţii de grup la Cercul Militar din Craiova. Operele sale se bazează pe portrete, peisaje şi naturi statice. Lucrarea de care acesta e foarte mândru este un autoportret în care se înfăţişează alături de străbunica sa. Băiatul se inspiră pentru realizarea lucrărilor din operele artiştilor săi preferaţi, Vincent Van Gogh, Nicolae Grigorescu, Dobujinski şi Turner. Participant al mai multor concursuri şcolare, cea mai recentă afişare a lui Alexandru Firu a fost la o competiţie internaţională la Belgrad.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here