La ceas de bilanț, Zilele Spitalului Novaci, sărbătorite în premieră

426

Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci, a avut inițiativa de a organiza, pentru prima dată în istoria unității pe care o conduce, un eveniment prin care să se marcheze împlinirea a 90 de ani de existență a spitalului. Cu această ocazie a fost organizată și o conferință de presă în cadrul căreia managerul Emil Grigore a prezentat bilanțul activității unității sanitare novăcene.

Spitalul Orășenesc Novaci funcționează cu 133 de paturi în regim de spitalizare continuă și un număr de 25 de paturi în regim de spitalizare de zi cu specialități de bază și ambulatoriu integrat spitalului, cât și laboratorul de analize medicale, laboratorul de radiologie, laboratorul RMFB.
zile spital Novaci (2)După 90 de ani de activitate, Spitalul Orășenesc Novaci se poate lăuda cu reușite demne de apreciere. Numai anul trecut, Spitalul Orășenesc Novaci a realizat încasări de 9.202.871 de lei. Din această sumă, zile spital Novaci (6)274.861,90 de lei reprezintă subvenții de la Consiliul Local, iar 2.423.000 de lei subvenții de la Ministerul Sănătății. “Cu acești bani am achiziționat aparatură medicală conform acordurilor cadru încheiate pe o perioadă de patru ani, între unitatea noastră și firme de renume în distribuția aparaturii medicale, conform anunțului atribuit în luna noiembrie 2015; astfel, a fost dotat compartimentul de zile spital Novaci (3)ortopedie cu aparatură necesară artroscopiei genunchiului, fierăstrău mecanic, aparat radiologie cu braț mobil tip C, instrumente ortopedice și altele. Pentru compartimentul ORL am luat videolaringoscop, telescop optic nazal; pentru secția Medicină Internă – ecograf doppler pentru vase și membre, iar compartimentul UPU l-am dotat cu electrocardiograf și pulsoximetru. Laboratorul de Analize Medicale a zile spital Novaci (4)fost dotat cu aparat hematologie 5 DIF, microscop optic binocular, hotă, centrifugă, etuvă, iar la Compartimentul Transfuzii am achiziționat un echipament de stocare a produselor din sânge, dispozitiv omologat pentru dezghețat plasma”, a explicat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci. Pentru anul în curs, conducerea spitalului din Novaci și-a propus să doteze cu aparatură medicală compartimentul RMFB și blocul operator din cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie.

Lift exterior, în 2016
Între prioritățile conducerii Spitalului Orășenesc Novaci, pentru anul 2016, se regăsește execuția unui zile spital Novaci (5)lift exterior, aceasta fiind una din măsurile trasate de către comisia CONAS în anul 2014, când a fost acreditat spitalul. Acest proiect va fi realizat cu sprijinul Consiliului Local Novaci, prin atragerea de fonduri externe, deoarece este o măsură destul de costisitoare din punct de vedere financiar.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here