La CE Turceni – Banii pentru Bute, frecţie pe lângă sponsorizările pentru Pandurii

113

Deschidere●“Mai sunt bani pentru sponsorizări la CE Turceni şi după Gala lui Bute. (..)Chiar mai avem bani de încă una”, Gheorghe Udrişte -membru în CA-ul CE Turceni

În ciuda polemicii născute pe marginea sponsorizării de 100.000 de lei făcute recent de Complexul Energetic(CE) Turceni pentru evenimentul sportiv numit, pe scurt, “Gala lui Bute”, în fapt unitatea energetică gorjeană a făcut un efort financiar foarte mic pentru cel mai apreciat boxer român. De altfel, a făcut un efort foarte mic şi pentru ministresa Elena Udrea, despre care s-a vehiculat că a venit în Gorj, la finalul lunii trecute, tocmai pentru a solicita banii din sponsorizări, la cele două unităţi de la Turceni şi de la Rovinari. Asta deoarece, lunar, unitatea udristede la Turceni dă, deşi pare incredibil, sume de cinci chiar şapte ori mai mari pentru echipa de fotbal, Pandurii Târgu-Jiu, şi asta tot la capitolul sponsorizări. Nu trebuie să uităm însă că vorbim de o unitate care utilizează des cuvântul “economii”, în timp ce, în dos, pregăteşte liste cu disponibilizări, oamenii urmând să fie trimişi acasă tocmai pentru a se putea oferi aceste ajutoare financiare pentru fotbaliştii lui Marin Condescu.

IMG_9181Complexul Energetic(CE) Turceni face sponsorizări. Până aici nimic ieşit din comun, deoarece unitatea are prevăzută în bugetul societăţii oferirea unor bani pentru diverse activităţi, cu caracter sportiv, cultural ori social, buget aprobat prin Hotărâre de Guvern. Asta a ţinut să lămurească ieri Gheorghe Udrişte, şeful Metrorex, membru în Consiliul de Administraţiei(CA) al unităţii energetice, care a menţionat că acest colos energetic aprobă periodic acordarea unor ajutoare financiare, prin aprobarea a CA-ului al cărui şef este managerul complexului, Octavian Graure. “Noi am aprobat, în şedinţă a CA-ului sponsorizarea pentru Gala lui Bute. Da, este vorba de o sumă de ..100.000 de lei. Totul s-a făcut legal, şi nu s-au terminat banii din sponsorizări. Chiar la ultima şedinţă de CA, cea de vineri, am aprobat acordarea unui ajutor material pentru un salariat bolnav, am mai oferit, de altfel, bani şi pentru biserici şi pentru Spitalul Turceni”, a declarat Udrişte, clarificând suspiciunile unor politicieni gorjeni care menţionau că banii pentru Bute nu ar fi trecut prin Consiliul de Administraţie de la Turceni. Chiar Laurenţiu Ciurel, vicepreşedinte al PSD Gorj, a declarat ieri că nu este convins că CA-ul s-ar fi întrunit înainte de a se da banii pentru Bute, deşi a menţionat că se putea face o astfel de şedinţă şi la scurt timp după oferirea sponsorizării.

Banii pentru Bute, aprobaţi în mai

IMG_6381De altfel Udrişte nu a minţit în momentul în care a declarat pentru Gorjeanul că sponsorizarea s-a aprobat conform legii. Putem completa chiar că banii s-au aprobat chiar înainte ca Elena Udrea să vină în Gorj, asta deoarece şedinţa în cauză s-a ţinut tocmai ..la Metrorex, locul de unde conduce Udrişte. S-a organizat chiar în luna mai şi cuprindea, la acest capitol, doar aprobarea unui ajutor financiar pentru Federaţia Română de Box, mai precis banii pentru Gala lui Bute. Ce a evitat însă să spună Udrişte este însă un lucru mult mai important. La aceiaşi şedinţă, Consiliul de Administraţie al CE Turceni, din care face parte Udrişte, el fiind condus de “generalul” Graure, s-a mai aprobat o sponsorizare, şi nu de 100.000 de lei ci de 500.000 de lei, adică de 5 miliarde de lei vechi, şi asta pentru Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. Întrebat dacă s-au dat banii şi pentru Pandurii, Undrişte a recunoscut că s-au făcut sponsorizări şi la acest capitol dar nu a spus însă cât, când şi de ce. A menţionat însă că “sponsorizarea pentru Bute este cea mai mare aprobată de CE Turceni pentru anul în curs”, lucru însă total neadevărat. Acest lucru dovedeşte însă că dacă banii pentru Bute s-au aprobat în mai, iar Udrea nu mai avea pentru ce presa, la finalul lui iunie când a fost în Gorj, conducerea celor două unităţi să de-a drumul la bani.

După 5 miliarde în mai, alţi 7 miliarde în iunie

CA-ul CE Turceni nu se opreşte însă la aceste două sponsorizări deoarece o lună mai târziu adică în iunie, Consiliul de Administraţie al unităţii energetice, întrunit acasă de data asta, aprobă acordarea altei contribuţii financiare, de data asta cu 200.000 de lei mai mare decât cea de luna trecută, evident, tot pentru Pandurii. Astfel, CE Turceni îi oferă lui Condescu o sponsorizare de 7 miliarde de lei vechi, după ce cu o lună mai târziu i-a dat Clubului Pandurii alte 5 miliarde de lei vechi.

13 miliarde pentru sport, dar salariaţi daţi afară?!

Şi astfel, numai în două luni de zile, de la CE Turceni au dispărut 1 miliard pentru Bute, sumă insignifiantă în comparaţie cu sponsorizările lunare pentru Pandurii, 5 miliarde în mai şi 7 miliarde de lei în iunie. Adică, 13 miliarde de lei vechi pentru sport, asta dacă nu luăm în calcul, conform trendului de sponsorizări, faptul că luna aceasta Pandurii ar fi putut primi o sponsorizare, poate de 9 miliarde de lei vechi. În concluzie, ne întrebăm firesc de ce conducerea CE Turceni se ascunde după deget, de ce nu se recunosc banii pentru Pandurii şi de ce se mai discută de sponsorizări, în condiţiile în care la unitatea energetică, în aceste condiţii, nu se fac deloc economii. În aceste condiţii, nimeni nu ar trebui să plece pe uşa unităţii energetice, asta mai ales că şefii de la CE Turceni demonstrează că, pentru ei, 200 de muncitori contează mai puţin decât 11 fotbalişti.

Anamaria Stoica

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here