La catedră, până la 70 de ani

1872

Profesorii pot rămâne titulari până la 70 de ani, începând cu anul școlar 2024-2025.
„Personalul didactic de predare titular din învăţământul preuniversitar căruia nu i s-a emis decizia de pensionare şi care până la data de 1 septembrie 2024 nu împlineşte vârsta de 70 de ani, poate fi menţinut în activitate ca titular, în funcţia didactică, la cerere, în anul şcolar 2024-2025, potrivit prevederilor art. 229 alin. (11) din Legea nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, conform prezentei Metodologii”, se arată în metodologia de mobilitate, publicată în Monitorul Oficial.
În acest sens, până pe 29 ianuarie, cadrele didactice vor face o cerere pe care o vor depune la secretariatul unității de învățământ.
Cererile se analizează şi se aprobă în consiliile de administraţie ale școlilor, în funcţie de evoluţia demografică la nivel local, de planurile de şcolarizare, de dinamica resurselor umane, de politicile de personal şi de evoluţia planurilor-cadru de învăţământ.
Comisia judeţeană de mobilitate verifică situaţiile transmise de unităţile de învăţământ şi le supune spre analiză comisiei paritare de la nivelul ISJ Gorj, însoţite de lista cadrelor didactice titulare detaşate în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate.
În acest an școlar, 36 de profesori din Gorj au ales să rămână la catedră peste vârsta de pensionare.
I.I.

3 COMENTARII

  1. SE POATE SI PANA LA 80 DE ANI DACA PRINDE O INCADRARE LA CLASE DE SERAL,POSTLICEALA SAU A DOUA SANSA UNDE ORELE SE FAC IN CANCELARIE INTRE PROFESORI IAR INSPECTORATUL SE FACE CA NU VEDE.MAI VOR SI PRIME,MARIRI DE SALARII IAR CAND ESTE VORBA DE REZULATE ,,LA ANUL SI LA MULTI ANI!,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here