La Bâlteni, Iubirea, sărbătorită în cadrul unui parteneriat

167

balteni1Grupul Şcolar Industrial Minier Bâlteni a fost ieri gazda mai multor activităţi instructiv-educative judeţene din cadrul Centrului de Documentare şi Informare (CDI),

precum şi a unor activităţi de parteneriat şcolar între GSIM Bâlteni şi Şcoala Generală “Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu.

Sesiunea de comunicări a cărei temă a fost “Sensibilizare şi informare în CDI” a avut incluse în etape, Practicile educaţionale în CDI, Didactica lecturii în CDI şi alte câteva proiecte. Activităţile s-au derulat sub coordonarea inspectorului şcolar Daniela Bogea, a profesorului metodist Simona Dişmărescu, şi a profesorilor Maria Ivănoiu, Carmen Cotoi şi Constantin Deaconescu, directorul GSIM Bâlteni. De altfel, pe parcursul a patru ore s-au desfăşurat şi activităţi cu elevi de la Bâlteni, dar şi de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”. Elevii participanţi, în număr de aproape 80, au prezentat referate cu titlurile “Te iubesc” în toate limbile ce se vorbesc pe Terra, “Să plantăm un copac al iubirii”, “Cupluri şi iubiri celebre”. Acestea au făcut parte din proiectul “Dragostea îl face pe om poet”, menit a face înţeleasă iubirea şi semnificaţia Zilei de Dragobete în rândul elevilor celor două şcoli.
Cuplul îndrăgostit, premiat cu diplomă
balteni2Programul a continuat cu recitări de poezii de dragoste din operele scriitorilor români, cu un Atelier de creaţie în care a fost desemnată “Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste”, şi s-a incheiat cu premierea “Celui mai amorezat cuplu” şi a “Celei mai frumoase felicitări” din cadrul expoziţiei “Iubeşte şi vei fi iubit”.
Cuplul amorezat câştigător a fost format din doi elevi de la GSIM Bâlteni, care au primit fiecare câte o diplomă, iar pentru cea mai frumoasă felicitare în care era ilustrată tema iubirii a fost premiată o elevă a unităţii şcolare “Ecaterina Teodoroiu”.
Activităţile de parteneriat au fost coordonate de profesorii de Limba şi literatura română Bianca Copotoiu şi Daniel Popa, de profesoara de Limba franceză, Daniela Ionescu, precum şi de directorul adjunct al GSIM Bâlteni, Constantin Mărgulescu.
Alte activităţi derulate în cadrul acestui proiect au fost prezentare legendelor de “Dragobete”, rostirea unor citate celebre despre iubire, organizarea unei expoziţii de postere intitulată “Iubeşte şi vei fi iubit”, plantarea simbolică a “Copacului iubirii”, precum şi împodobirea acestuia cu declaraţii de dragoste.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here