La Baia de Fier, Cascadă de 300 de metri formată pe un traseu de via ferrata

1564

O cascadă de toată frumuseţea s-a format, recent, la Baia de Fier şi nu oriunde, ci pe un traseu montan de via ferrata. Ea este în apropierea Peşterii Muierii şi are o suprafaţă considerabilă, apa căzând de la 300 de metri.

Ploile din ultima perioadă au avut şi efecte plăcute. La Baia de Fier, spre exemplu, s-a format o cascadă în apropierea Peşterii Muierilor şi a Clubului Montan „White Wolf”. Este o cascadă destul de mare, care atrage privirile trecătorilor mai ceva decât un magnet. „După ploile din ultima perioadă, un traseu montan de via ferrata de la Baia de Fier a fost transformat într-o veritabilă cascadă de 300 metri”, a conformat Dan Chiriac, preşedintele Clubului „White Wolf” Baia de Fier.
cascada Baia de Fier 2Tânăra cascadă s-a format pe un traseu montan de via ferrata. Astfel de trasee sunt prevăzute cu cabluri, scări şi poduri metalice, de regulă  fiind amplasate în zone de stâncărie sau direct pe stâncă; diferenţa principală între traseele de căţărare şi traseele de via ferrata este că pentru traseele de via ferrata căţărătorii nu mai trebuie să-şi ia corzi cu ei, pentru că pe traseu sunt instalate aşa-zise corzi fixe.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here