La Baia de Fier, Aproape 50 de participanţi la Tabăra Montană de Escaladă Naturală

330

În localitatea gorjeană Baia de Fier s-a desfăşurat, în perioada 25-27 octombrie 2013, Tabăra Montană de Escaladă Naturală. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Alpin Craiova în colaborare cu Montan Club White Wolf Baia de Fier şi Club Dracones Rhabon Craiova, având drept parteneri: Complex Peştera Muierilor; Serviciul Public Salvamont Gorj şi direcţiile judeţene de sport şi tineret.

Nu mai puţin de 48 de persoane din localităţi precum Craiova, Bucureşti, Baia de Fier, Târgu-Jiu şi nu numai, au participat la tabăra Montană de Escaladă Naturală organizată la Baia de Fier, în perioada 25-27 octombrie. Coordonatorii activităţilor au fost Robert Firu – preşedinte Clubul Sportiv Alpin şi Gabriel Dan Chiriac – preşedinte Montan Club White Wolf Baia de Fier. S-au efectuat antrenamente de escaladă pe structură naturală, executându-se urcări, pe trasee cu diferite grade de dificultate, de către sportivii aflaţi în programul regulat de pregătire. „S-au susţinut cursuri teoretice şi practice pentru aspiranţii la titlul de „căţărător” prin care s-au iniţiat în tainele alpinismului şi escaladei „bobocii” din această toamnă. S-au verificat şi curăţat traseele de escaladă din zona Cheilor Galbenului. Activităţile au inclus şi program de tabăra, având în tematică: amenajarea taberei, şcoala focului, bucătăria de campanie etc. Bonusul l-a constituit programul de rapel aerian … în nocturnă, efectuat la viaductul din Cheile Olteţului”, a explicat Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.
Tabăra Montană de Escaladă Naturală a fost organizată de către Clubul Sportiv Alpin Craiova în colaborare cu Montan Club White Wolf Baia de Fier şi Club Dracones Rhabon Craiova, având drept parteneri: Complex Peştera Muierilor; Serviciul Public Salvamont Gorj şi direcţiile judeţene de sport şi tineret.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here