La aniversarea Rotary, Elevii Liceului “Constantin Brăiloiu” au susţinut un concert extraordinar

383

Clubul Rotary Târgu-Jiu a organizat, împreună cu Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, un concert extraordinar, prilejuit de aniversarea a 113 ani de la înfiinţarea Rotary Internaţional. Evenimentul a avut loc vineri – 23 februarie 2018, ora 19:00, la Teatrul “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Clubul Rotary Târgu-Jiu a derulat, în perioada 21-23 decembrie 2017, proiectul „O cană de Fericire”. În urma acestui proiect a fost achiziționată o pianină, care a fost donată Liceului de Arte din Târgu-Jiu și care este folosită acum pentru instruirea copiilor talentați de la acest liceu. Aceștia, împreună cu colegii lor, au susținut un Concert extraordinar, sub genericul „O CLIPĂ DE FERICIRE”. Evenimentul a fost organizat de către Clubul Rotary Târgu-Jiu, împreună cu Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, concertul marcând aniversarea a 113 ani de la înființarea Rotary Internațional.
„O clipă de fericire” a însemnat, de fapt, o seară de neuitat, sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu răsunând de aplauze pentru talentaţii elevi ai Liceului de Arte şi profesorii lor. “Ne bucurăm că am reuşit să oferim aceste momente de bucurie și să profităm de primele semne ale lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii”, a precizat Ștefan Ghimiși, președintele Rotary Club Târgu-Jiu.
Preşedintele Rotary Club Târgu-Jiu şi Daria Haidău, directorul Liceului Arte “Constantin Brăiloiu”, au introdus publicul în povestea spectacolului ce urma să înceapă. Mesajul municipalităţii a fost transmis de către viceprimarul Adrian Tudor, prezent şi el la eveniment. Fiecare elev care a urcat pe scenă a fost o încântare pentru ochii şi urechile publicului, iar aplauzele au confirmat prestaţia impresionantă a tinerilor, „O clipă de fericire” transformându-se într-o seară de poveste. La final, au fost oferiţi 113 trandafiri albi, pentru cei 113 ani de Rotary în lume.

113 ani de Rotary Internațional
În 23 februarie 1905, avocatul Paul Harris împreună cu trei prieteni: Sylvester Schiele, Hiram Shorey și Gustavus Loehr au pus bazele primului club Rotary în Chicago. Ideea lui Harris a fost de a reuni cei mai buni oameni din toate domeniile și de a organiza întâlniri periodice în urma cărora să se poată bucura de camaraderia acestora și să-și lărgească cercul de cunoștiințe, care să-i ajute și în viața profesională. Aceştia au ales numele de Rotary pentru că, la început, întâlnirile săptămânale ale clubului erau găzduite pe rând de fiecare membru. După 1907 a început tradiția Rotary de a-i servi pe alții în încercarea de a îmbunătăți viețile celor mai puțin norocoși. În zilele noastre Rotary este cea mai mare organizație internațională din lume cu peste 1,2 milioane de membri organizați în peste 32.000 cluburi, în peste 200 de țări. La noi în țară primul club ia ființă la Bucureşti în 1929, din iniţiativa lui Christian Penescu-Kertsch. În anul 1936 se creează Districtul românesc, care primeşte numărul 84 și are 9 cluburi. În anul 1992, cu sprijinul rotarienilor francezi, se reînființează Clubul Rotary Bucureşti. În 1999 comitetul Rotary Internațional decide că: în România şi Republica Moldova, cluburile Rotary vor face parte din propriul lor district, numărul 2241.
Clubul Rotary din Târgu-Jiu a fost înființat în 5 mai 2001 și are în prezent 30 de membri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here