La Albeni – Numeroase proiecte, în plină derulare

95

primar-albeniÎn această perioadă, autorităţile locale din Albeni sunt preocupate de realizarea unor lucrări şi proiecte de investiţii de un larg interes pentru comunitate. Igienizarea şcolilor, reabilitarea fântânilor şi asfaltarea drumurilor sunt câteva dintre lucrările aflate în derulare acum în această comună.

Edilul Dumitru Cornea-Victora supraveghează personal modul cum se desfăşoară lucrările la proiectele actuale. Primarul pune foarte mare accent pe modul cum sunt realizate toate aceste lucrări, de aceea este atent la toate detaliile.

Unităţile de învăţământ, în plin şantier

Pentru că mai este doar o lună de zile până la începerea noului an şcolar, autorităţile locale din Albeni sunt preocupate de igienizarea şi reabilitarea celor trei şcoli şi trei grădiniţe de pe raza comunei. „Lucrările de igienizare şi reabilitare la şcolile şi grădiniţele din comună sunt în plină desfăşurare şi sperăm să terminăm în zece zile. La corpul vechi al Şcolii Generale Nr. 1 Albeni se execută zugrăveli interioare şi exterioare. De asemenea, au fost înlocuite ferestrele şi se execută reparaţia glafurilor. În plus, se urmăreşte şi înlocuirea a şapte uşi din lemn. Toate acestea vor duce la scăderea valorii facturii la căldură pe timpul iernii”, a explicat primarul Dumitru Cornea-Victora. De o reabilitare în proporţie foarte mare are parte şcoala-grădiniţă din cătunul Rudărie. „Este o reabilitare de peste 70% a şcolii-grădiniţă din cătunul Rudărie. În urma realizării acestei lucrări, unitatea de învăţământ menţionată va fi la standardele cerute de Uniunea Europeană; va avea chiar şi un cabinet medical”, precizează Dumitru Cornea-Victora, edilul comunei Albeni. Trebuie menţionat faptul că, în total, în unităţile de învăţământ de pe raza acestei comune sunt şcolarizaţi 284 de elevi şi 100 de preşcolari.

Fântânile publice, modernizate de autorităţi

Un alt important proiect al autorităţilor locale din comuna Albeni îl reprezintă reabilitarea fântânilor publice de pe raza localităţii. Practic acestea vor avea o nouă „faţă”, fiind acoperite corespunzător şi montându-li-se sisteme noi de scoatere a apei. „Reabilitarea fântânilor publice presupune schimbarea acoperişurilor, înlocuirea sistemului de scoatere a apei, dar şi împrejmuirea fiecărei fântâni”, confirmă edilul Dumitru Cornea-Victora. Astfel, cetăţenii din Albeni, dar şi cei care tranzitează localitatea şi au nevoie de apă potabilă, vor fi cei care se vor bucura de această lucrare.

Începe asfaltarea drumului spre Bengeşti

Drumul care face legătura între comunale Albeni şi Bengeşti-Ciocadia intră şi el în şantier. În următoarea perioadă se va începe asfaltarea acestui tronson. Primarul Dumitru Cornea-Victora confirmă că „în următoarele două săptămâni se va demara asfaltarea tronsonului de 800 de metri ce face legătura între Albeni şi Bengeşti, DC 21. Acest tronson este de o importanţă majoră, pentru că face legătura între cele două comune”. Pe lângă toate acestea, trebuie spus că s-au finalizat lucrările la Căminul Cultural din Albeni, iar recepţia finală a acestui obiectiv se va face în cursul săptămânii viitoare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here