La 81 de ani, Ilie Uţă studiază TCM în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”

598

Născut în anul 1934, gorjeanul Ilie Uţă este student în anul III la Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM), fiind un model în rândul cursanţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu. Colegii şi profesorii săi susţin că Uţă este un student serios, care este prezent la toate cursurile, pregătindu-se intens pentru a obţine note mari.

La Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu sunt înscrişi mii de studenţi. Între aceşti se află şi Ilie Uţă, un gorjean născut în anul 1934. Deşi ar putea să le fie bunic colegilor săi din anul III – Tehnologia Construcţiilor de Maşini, octogenarul Uţă uta seniorţine pasul cu tinerii, fiind chiar un model pentru aceştia. „Este un student care ne arată că se poate învăţa la orice vârstă şi un exemplu pentru colegi, deoarece vine tot timpul la şcoală şi este un student care vrea să înveţe chiar la o vârstă altfel decât colegii lui. Ne bucurăm să avem astfel de studenţi şi ne bucurăm să dăm exemplu de studenţi care pot învăţa la orice vârstă şi cred că în viaţă trebuie să învăţăm la orice vârstă”, a menţionat Ştefan Ghimişi, prorectorul UCB Târgu-Jiu.

Uţă: „Am ales această facultate pentru a ajunge spre perfecţiune”
Pe studentul Ilie Uţă l-a găsit la cursuri, alături de colegii săi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Atent la ce preda profesorul Ştefan Ghimişi, octogenarul Uţă îşi lua conştiincios notiţe. În pauză, acesta ne-a declarat că a ales să uta senior (1)mai facă o facultate din dorinţa de a se perfecţiona. „Sunt la a doua facultate. Prima a fost facultatea de subingineri, facultate mecanică, specialitatea utilaje. Am lucrat la diverse întreprinderi, printre care ultimele: RENEL Craiova, învăţământ – profesor gradul II; am predat la Liceul Ecaterina Teodoroiu, Liceul Materiale de Construcţii, Liceul de Chimie şi altele. M-am înscris la a doua facultate din dorinţa de a cunoaşte cât mai mult, de a completa studiile mele de subinginer; poate că am întâmpinat şi unele greutăţi în producţie şi asta m-a determinat să mai fac o facultate pentru a ajunge spre perfecţiune, dacă nu pot să ajung chiar la perfecţiune”, a mărturisit Ilie Uţă.

Un model demn de urmat
Aflat la vârstă înaintată, Ilie Uţă este, totuşi, plin de viaţă, fiind un model nu doar pentru colegii săi, ci pentru noi toţi. El nu este un student oarecare, ci unul foarte uta senior (3)conştiincios şi dornic de afirmare, arătându-şi interesul pentru studiu. „Colegul nostru este un model pentru noi toţi. Vine tot timpul la facultate, la vârsta aceasta nu lipseşte niciodată de la cursuri. Este o persoană activă, fiind tot timpul dornic să înveţe şi să ia note mari. Avem toţi un mare respect pentru domnul Uţă şi îl considerăm ca pe un părinte”, a declarat studentul Leonardo Cristian Talianu.
Ilie Uţă îşi doreşte să continue studiile. „Dacă viaţa îmi va permite, mă voi gândi şi la o altă facultate. Am lucrat mai mult în domeniul energetic şi facultatea la care am fost trimis de întreprindere a fost Energetica, după aceea am fost trecut la Automatizări”, confirmă octogenarul.
Studentul născut în anul 1934 a reuşit să uimească deopotrivă cadrele didactice şi colegii de grupă, dar şi pe ceilalţi cursanţi ai UCB Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here