La 1 iunie ştrandul de la Turceni va fi gata

159

Grupul Şcolar Industrial Turceni urmează să beneficieze în cel mai scurt timp de un campus şcolar de nivel european dotat cu tot ce este nevoie. Lucrările la campusul şcolar vor începe din toamna acestui an. De asemenea locuitorii oraşului se vor putea bucura de un ştrand modern începând cu 1 iunie.

Autorităţile din Turceni pun accent în perioada următoare pe lucrările de alimentare cu apă şi extindere a canalizării în oraş.
“În 2013 ne propunem să începem lucrările la Campusul Şcolar din Turceni. Acum este în faza finală de evaluare la ADR Craiova, după care se va merge cu el la Bucureşti la Ministerul Dezvoltării şi sperăm ca cel târziu în toamnă să înceapă lucrările la Campusul Şcolar, asta ar fi una dintre investiţiile pe care le urmărim. După aceea avem în vedere ca majoritatea primăriilor să primim fonduri pentru rezolvarea problemei de infrastructură apă şi canal în oraşul Turceni. Încercăm cu sprijinul Consiliului Judeţean pe acel master plan de alimentare cu apă care e pregătit la nivelul consiliului şi încercăm şi alte variante pe mediu şi pe ministerul dezvoltării. Aşteptăm şi noi să se aprobe bugetul de stat să vedem ce prevederi bugetare sunt ce linii de finanţare deschide şi Guvernul”, a precizat Dumitru Gâlceavă, edilul localităţii Turceni.
Potrivit autorităţilor locale, campusul şcolar ar urma să cuprindă şi alte spaţii de învăţat, un internat dotat cu mobilier modern, o sală de sport, sală pentru diverse activităţi extraşcolare dar şi băi dotate la standarde europene. În campusul şcolar vor fi construite peste 20 de spaţii de învăţat, cantină, internat, sală de jocuri, de sport, amfiteatru dar şi un centru de documentare şi informare ştiinţifică. După modernizări, în internatul grupului şcolar vor mai fi disponibile cel puţin 150 de locuri destinate elevilor navetişti, dar şi profesorilor.

Ştrand, gata la 1 iunie
De asemenea primarul localităţii spune că nu vede ce probleme ar putea întâmpina în aşa fel încât să nu reuşească ca până la 1 iunie locuitorii oraşului şi cei din comunele învecinate să nu se poată bucura de ştrandul care e în construcţii la momentul acesta, în zona Murgeşti.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here