La Țicleni – Liderii USL au fost așteptați de localnici pentru a-și spune păsurile

353

DSCN6685Bătălia electorală pentru primăria orașului Țicleni, la alegerile locale din data de 10 iunie, se anunță a fi cu sorți de izbândă pentru candidatul USL, Constantin Mazilu. Acesta este susținut de președintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care se lansează către cel de-al treilea mandat la președinția Consiliului Județean Gorj dar și de deputatul Vasile Popeangă.

DSCN6704Călinoiu, invitat la fotografii

Pentru a-și arăta dorința de schimbare și faptul că au încredere în liderii Uniunii Social Liberale de la Gorj și DSCN6669în proiectele propuse de aceștia, foarte mulți locuitori din Țicleni au întâmpinat cu interes și chiar i-au invitat pe liderii USL să se fotografieze cu ei. «Aveți o campanie frumoasă și chiar vreau să fac o fotografie cu dumneavoastră, aici în curte la noi, pentru că vă apreciez. Noi vă DSCN6663susținem pe dumneavoastră », a fost invitația adresată lui Ion Călinoiu din partea unei familii din Țicleni. « Am văzut că și actualul primar a început să se prezinte cu ce a făcut dar nu ne convinge. Iese tocmai acum, la sfârșitul campaniei. De ce nu a făcut asta până acum ? » au fost afirmațiile făcute în fața staff-ului de campanie al USL de către un grup de localnici.

Vor mai multe activități culturale în Țicleni

O altă mare nemulțumire a oamenilor locului este legată de faptul că în orașul lor deși există o casă de cultură, clădirea este ținută practic degeaba. Aici lipsesc aproape cu desăvârșire acțiunile culturale, actuala adiministrație publică locală fiind acuzată de către oamenii din Țicleni de dezinteres în acest sens . «Vrem și noi mai multe acțiuni culturale în Țicleni. Nu se face nimic. Chiar dacă suntem oraș, din punct de vedere al activităților-cultural artistice suntem codași. Vrem și noi periodic câte un spectacol de muzică populară, câte o piesă de teatru, o lansare de carte ». Nemulțumirea a venit în egală măsură din partea tinerilor cât și a pensionarilor.

Călinoiu: “Doleanțele oamenilor sunt prioritare”

“Propunerile oamenilor reprezintă pentru mine pulsul real al localității în care ei locuiesc. Iar acestea au întâietate atunci când administrația județeană alcătuiește planul de proiecte pentru îmbunățățirea condițiilor de viață într-o comunitate. Orașul Țicleni reprezintă o localitate foarte importantă pentru Gorj și se poate mai mult. Trebuie un om cu experiență care să coordoneze actul administrativ de aici și care să fie aproape de oameni și să facă mai mult pentru ei. Conceperea proiectelor pleacă de la nivel local, tocmai pentru a fi cu adevărat eficiente. De aceea e nevoie de oameni care știu ce și când să facă și mai ales cum să acționeze în folosul comunității pe care o reprezintă », a declarat Ion Călinoiu în discuțiile pe care le-a avut cu localnicii din Țicleni.

Sprijin pentru tinerii cu venituri modeste

Ion Călinoiu a mai adăugat că este mare nevoie pentru orașul Țicleni de construirea unui bloc ANL pentru familiile tinere. Zona centrală a orașului necesită reamenajări prin schimbarea fațadei blocurilor și îmbunătățirea acestora prin izolare termică și zugrăvire. Exdinterea rețelei de canalizare este unul din punctele de maximă importanță din programul candidatului USL, Constantin Mazilu. În opinia liderului USL, Ion Călinoiu, orașul Țicleni poate veni cu o ofertă atractivă pentru micii întreprinzători care au ca obiect de activitate exploatarea lemnului. Candidatul Constantin Mazilu a confirmat acest lucru, spunând că o mare parte din localnici sunt dispuși să ofere facilități pentru terenurile forestire pe care le dețin din dorința de a atrage investitori în zonă.

M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here